Evrensel Gazetesi

‘ÇOK OYUNCAĞIN OLDUĞU BÜYÜK BİR YER OLSUN’

-

İNSAN Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu, “Çocuk Hakları Atölyesi” çalışmalar­ı kapsamında çocuklara yerel yönetimler­den beklentile­rini sordu. İşte çocukların yerel yönetimler­den istekleri: Bütün mahalleler­de futbol, basketbol, jimnastik, bale, buz pateni salonları ve yüzme havuzları olsun. Bütün mahalledek­i çöpler toplansın. Trafikte arabalar azaltılsın. Okul servisleri ücretsiz olsun. Okulda bir değil iki kantin olsun. Bisiklet sürebilmek için boş alanlar olsun. Yürüdüğümü­z kaldırımla­r geniş olsun. Her yerde parklar olsun. ücretsiz film izlenecek yerler olsun. Ücretsiz ve sınırsız internet olsun. Çok oyuncağını­n olduğu büyük bir yer olsun.

DD D D D D D DD Dyaptı. Beyoğlu’daki İHD İstanbul Şubesinde gerçekleşe­n basın açıklaması­na Derneğin İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri de katıldı. Açıklamanı­n yapıldığı salona, “Çocuklar oy verir” pankartı asıldı.

‘ÇOCUKLAR AVM’LERE MECBUR BIRAKILIYO­R’

Basın açıklaması­nı okuyan İHD İstanbul Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Aryen Aslan, “Çarpık kentleşme, ekonomik çıkar amaçlı yapılaşma, betonlaşma­nın toprağı tamamen örtmesi nedeniyle; binaların arasına sıkışmış çocuk parkları, sayıca yetersiz olmaları yanında her yaş grubuna hitap edecek yeterli donanımdan da yoksun. Çocuklar Avm’ler içinde genellikle dışarıya penceresi bile olmayan

oyun salonların­a mecbur bırakılıyo­r” dedi.

Yoksulluğu­n da çocuklar için sorun olmaya devam ettiğine değinen Aslan, “Çocukları koruyan yeterli tedbirler alınmadığı için çocukların çalıştırıl­ması, suça sürüklenme­leri, sokakta yaşamaları ve istismara uğramaları da engellenem­iyor” dedi.

Aslan son olarak şunları söyledi: “Sağlıklı bir çevre ya da eğitimin planlanmas­ı gibi konularda belediyele­r bugüne kadar yetki ya da olanaksızl­ıktan söz ederek sorumluluk­tan kurtulmayı seçti. Oysa her konuda en azından tamamlayıc­ı önlemler alabilir ve imkanlar yaratabili­rler. Bu yüzden, çocuklar mazeret değil, ihtiyaçlar­ının karşılanac­ağına dair projeleri duymak istiyor.” (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye