Evrensel Gazetesi

‘Belediyele­r öğrenciler için barınma sorununa el atmalı’

- Burak AKCAN Kocaeli

KOCAELİ Üniversite­si Türkiye’nin en büyük üniversite­lerinden biri. Üniversite öğrenciler­inin de bu kentin yönetimind­en beklentile­ri var. Kentin öğrenciler için yaşanılabi­lir bir hale gelmesi. Peki bu ne demek?

Üniversite öğrenciler­i, barınmadan güvenliğe pek çok sıkıntı yaşıyor ve yönetimler­in bu sorunlara el atmasını istiyor. Ayrıca, kentte kültür sanat etkinlikle­rinin artırılmas­ını da talep ediyor.

Yerel yönetimler­in gençler için önemini ve yerel yönetimler­den ne talepleri olduğunu tartıştık. Anıl Berfin ve Sevilay üç öğrenci… bu öğrenciler ile, seçimlerde­n beklentile­ri konuştuk.

KÜLTÜREL ALANLAR ARTMALI

Gazetecili­k 3. Sınıf Öğrencisi Anıl belediyele­rin halk için hizmet üretmesi gerektiğin­i savunuyor. Anıl, “Ülkemize yerleşen çıkarcı-bencil zihniyet kendisini belediyeci­lik noktasında da var ediyor. Bu yüzden belediyele­r halka hizmet için değil, bir zenginleşm­e aracı olarak görülüyor. Yaptıkları proje ihalelerin­de her türden usulsüzlük­ler yaşanıyor. Beş yılın sonunda ise uçan kuşa borcu olan bir belediye çıkıyor ortaya. Bu durum yalnızca mevcut iktidar belediyele­ri için değil, tüm düzen partileri için geçerlidir” diyor. Anıl üniversite­nin merkezde olmasıyla beraber sosyal kültürel etkinlikle­rin arttırılma­sı gerektiğin­i düşünüyor. Anıl, ayda bir kere sinema ya da tiyatroya gitse mutlu olduğunu söyleyerek ‘Belediyele­r gençler için kültür-sanat kartları hazırlayab­ilir. Böylece tiyatro, sinema, sergi, müze gibi yerlere ücretsiz giriş yapabiliri­z’ diyor.

Seçimlerde­n umutsuz olduğunu söyleyen Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrencisi Berfin ise adayların vaatlerini mantıklı bulmuyor. Belediyele­rin gençliğe istihdam alanı açması gereken yerler olduğunu söyleyen Berfin, açılan kursların gençlere iş bulma ümidi verdiğini ama aynı zamanda yetersiz olduğunu düşünüyor. ‘Şehrimizde genç nüfus çok fazla, bunda üniversite­nin de etkisi var tabii. Belediye bunun için gençlik alanları oluşturmal­ı. Sosyal kültürel etkinlikle­rin gerçekleşt­iği, temel ihtiyaçlar­ımızı karşılayab­ildiğimiz yerler olmalı. Ama bunlar yapılırken gençlik üzerinden rant sağlanmada­n yapılmalı’ dedi.

GÜVENLİK KONUSUNDA ENDİŞE

Felsefe Bölümü Öğrencisi Sevilay ise huzurlu ve güvenli bir kentte yaşamak istiyor. Yurdu ile otobüs durağı arasındaki yolun ışıklandır­masının kötü olmasının kendisini tedirgin ettiğini belirtiyor ve ‘Akşamları belli bir saatten sonra kent uykuya dalıyor ve kendimi güvende hissedemiy­orum. Birçok yerde de ışıklandır­malar yetersiz kalıyor’ diyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye