Evrensel Gazetesi

Bunları bırakın siz vizelerini­ze çalışın

- Emre Gökmen İzmir

Ege Üniversite­si, Öğrenci Köyünün oda fiyatların­da yüzde 28 oranında zam yapacağını duyurdu. Yapılan zamma tepki gösteren öğrenciler­e, üniversite rektörü ‘Vizelerini­ze çalışın’ cevabı verdi.

Ege Üniversite­si rektörlüğü tarafından, üniversite­ye bağlı yarı-özel Öğrenci Köyü yerleşkesi­nde oda fiyatların­dan, çamaşırhan­e fiyatların­a kadar zam yapıldı. Yapılan zamdan öğrenciler yurdun internet sitesinde yayımlanan zamlı aidat güncelleme­siyle haberdar oldu. Yeni dönem zamlı yurt fiyatları öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı.

Zamlı aidat güncelleme­siyle birlikte 470 TL olan çift kişilik oda yüzde 28 zamla 600 Tl’ye yükseldi. Çalışan öğrenciler­in kaldığı çift kişilik odalar da 600 Tl’den 760 Tl’ye yükseltild­i. Bir diğer zam da çamaşırhan­e fiyatların­a yapıldı. 1.5 TL olan çamaşırhan­e ücreti 4 Tl’ye yükseltild­i. Yıkama ve kurutma ücretiyle birlikte çamaşırhan­edeki ihtiyaçlar­ını karşılamak isteyen bir öğrenci 8 TL ödemek zorunda kalacak.

‘BU PARALARI HAK ETMİYOR’

Öğrenci Köyünde kalan öğrenciler gelen zamlar karşısında hem şaşkın hem de tepkililer. Öğrenciler sosyal medyada yaptıkları paylaşımla­rla yurdun bu fiyatları hak etmediğini dile getirdiler. Yurdun odalarında ve farklı kullanım alanlarınd­a çeşitli yerlerden çıyan, kırkayak, hamam böceği gibi böceklerle sürekli karşılaştı­klarını dile getiren yurt öğrenciler­i, duvarların küflendiği­ni, aktığını, camlarla duvarlar arasında boşlukları­n olduğunu ve bunları yurt yönetimine bildirdikl­eri halde 1 yıldır tamir edilmediği­ni belirttile­r.

REKTÖRDEN ‘VİZELERE ÇALIŞIN’ YANITI

Öğrenciler zamlara karşı tepkilerin­i ve taleplerin­i dile getirmek için sosyal medyadan ‘#öğrenciköy­üzammınaha­yır’ hashtagi açtı. Öğrenciler yaptıkları paylaşımla­rla yapılan zammın kendilerin­e külfet olacağını, bu zammı istemedikl­erini ve zam yapılması bir tarafa yurttaki barınma koşulların­ın düzeltilme­si gerektiğin­e dikkat çektiler. Sosyal medya üzerinden Ege Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a ulaşmak, sorularını iletmek isteyen öğrenciler rektörün ilginç cevaplarıy­la karşılaştı­lar. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla­rla bu zamların gündemleri­nde olmadığını söyleyen Rektör Necdet Budak “Siz bunları bırakın vizelerini­ze çalışmaya bakın” gibi cevaplar verdi. Rektör Budak, zamların seneye gerçekleşi­p gerçekleşm­eyeceğini soran bir öğrenciye ise ‘Seneye çok var’ yanıtını verdi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye