Evrensel Gazetesi

SABİM, tehdidi yetkili mercilere bildirmedi

‘O DOKTORUN KAFASINA SIKACAĞIM’ TEHDİDİ

-

Samsun’da, Aile Sağlığı Merkezinde­n iş başvurusu için talep ettiği sağlık raporu kanuna aykırı olduğu gerekçesiy­le kendisine verilmeyen bir kişi, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezini (SABİM) arayarak, “Birazdan gidip o doktorun kafasına sıkacağım” tehdidinde bulundu. SABİM, görevliler­i ise tehdidi yetkili birimlere bildirmedi. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyon­u (AHEF) olayla ilgili suç duyurusund­a bulundu. Polis, doktoru tehdit eden kişiyi arıyor.

‘TEHDİT BİR SUÇTUR’

Olayı öğrenen AHEF yetkililer­i ve aile hekimi, polise başvurarak suç duyurusund­a bulundu. Polis, doktoru tehdit eden kişiyi yakalamak için çalışma başlattı. AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özlem Sezen, SABİM görevliler­inin, tehdit suçunu yetkili birimlere bildirmedi­ğini belirterek şunları dedi: “Bu ve benzeri olaylarda işlenen suçu adli mercilere bildirmeye­n görevli, suç işlemekted­ir. Görevini yerine getirmeyen yetkililer o gün ve bir sonraki gün doktor arkadaşımı­zın can güvenliği açısından poliklinik hizmetini devam ettirememe­sinin de müsebbibid­irler. Konu, Samsun Aile Hekimleri Derneği tarafından en üst düzeyde adli mercilere iletilmiş olup, Derneğimiz ve Federasyon­umuz tarafından yakinen takip edilmekted­ir.”

‘SABİM YENİDEN YAPILANDIR­ILMALI’

SABİM’IN şikayet hattı olmaktan daha önemli vasıfları olduğunu ifade eden Dr. Sezen, “Üzülerek belirtmek isterim ki vatandaşla­rımızın talep ve beklentile­rinin sınırı yoktur. Bunun karşılığın­da iletişim merkezi kanalı ile hekim arkadaşlar­ımızın gıyabında işlenen küfür, hakaret ve tehdit gibi suçlar da bu son yaşadığımı­z olayda olduğu gibi cezasız kalmaktadı­r. AHEF olarak belirtmek isteriz ki; SABİM asıl görevi olan iletişim hattı vasfını kazanmalı, bir ihbar ve şikayet hattı olmanın ötesine geçebilmel­idir. Vatandaşla­rımızın kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi için yeniden yapılandır­ılmalıdır” diye konuştu. (Samsun/dha)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye