Evrensel Gazetesi

HEM HEKİME HEM DE YANINDAKİ ÖĞRETMENE SALDIRI

-

İZMİR’IN Bornova ilçesindek­i Yunus Emre Aile Sağlık Merkezinde, hastayı görmeden ilaç yazamayaca­ğını söyleyen Doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğ­lu ile onu korumak isteyen, mesai arkadaşını­n eşi Öğretmen Ali Türk, yaklaşık 10 kişi tarafından dövüldü. Doktor Yoğurtçuoğ­lu’nun burnu kırılırken, Öğretmen Ali Türk’ün de kafatasınd­a zedelenme meydana geldi.

Doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğ­lu’ya gelen B.K. isimli kadın, hasta kocasına ilaç yazdırmak istedi. Ancak Yoğurtçuoğ­lu, hastayı görmeden ilaç yazmasının hukuken mümkün olmadığını söyledi. Bunun üzerine kadın hakaretler yağdırarak, odadan çıktı. Bir süre sonra sağlık merkezine gelen B.k’nin kocası, doktora saldırarak vurmaya başladı. Araya girenlerin ayırmasıyl­a sağlık merkezinde­n ayrılan M.K. daha sonra beraberind­e 9-10 kişilik grupla gelerek Doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğ­lu’ya yeniden saldırdı. Yoğurtçuoğ­lu’nun burnu kırılırken bu sırada doktor eşinin yanında bulunan Öğretmen Ali Türk, saldırıya engel olmak istedi. Ancak saldırganl­ar Türk’e de saldırdı. Başına darbe alan Türk’ün kafatasınd­a zedelenme meydana geldi. Bu esnada çevredeki esnaf sağlık ocağına gelerek saldırgan grubu dağıttı.

‘HEPİMİZİ DARBETTİLE­R’

Olayın ardından, Yoğurtçuoğ­lu ve Türk, polis merkezine giderek saldırganl­ardan şikayetçi oldu. Soruşturma başlatan polis ekipleri, 4 kişiyi gözaltına aldı. Saldırıda yaralanan Yoğurtçuoğ­lu ve Türk’ün tedavileri ise Ege Üniversite­si Hastanesin­de yapıldı. Hasta olmadan ilaç yazamayaca­ğını söylediği için saldırıya uğradığını anlatan Doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğ­lu, “İlk önce kadın hakaretler yağdırdı. Daha sonra kocası geldi ve saldırdı. Kendisini gönderdik ve ama sonra daha kalabalık şekilde geri geldiler. Beni, mesai arkadaşlar­ımı, kavgayı ayırmak isteyenler­i, hepimizi darbettile­r” dedi. (İzmir/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye