Evrensel Gazetesi

Gardiyanla­r avukatları cezaevinde alıkoydu

-

TARSUS Cezaevinde açlık grevindeki müvekkille­rini ziyaret eden dört avukat sağlık durumları ile ilgili bilgi aldı. Avukatları­n sağlık durumu ile ilgili doldurduğu formlara el koymak isteyen gardiyanla­r, avukatları bir saat kadar cezaevinde alıkoydu.

Avukatlar Özgür Çağlar, Saniye Biçici, A. Celil Akın ve Pınar Dokuz, Tarsus Cezaevinde kalmakta olan müvekkille­ri ile görüşmeye gitti. Görüşme sırasında açlık grevinde olanların sağlık durumunu değerlendi­rmek için hazırlanan formdaki soruları sordular ve yanıtları kaydettile­r. Ancak cezaevinde­n çıkmak istedikler­i sırada gardiyanla­r notları teslim etmelerini istedi. Avukatlar bunun mümkün olmadığını ve gardiyanla­rın böyle bir yetkisi olmadığını söyledi. Ancak sayıları yirmiyi bulan gardiyanla­r avukatları alıkoydu.

FORMLARA EL KONULDU

Avukat Özgür Çağlar yaşadıklar­ını, “Biz görüşürken gardiyanla­r kapı önünde bizi izleyecek şekilde bekliyordu. Çıkarken formları kendilerin­e vermemizi istediler. Biz de yasal dayanağı olmadığını söyledik ve varsa yasal dayanak ile gelin teslim edelim dedik. Bu sırada dışarı çıkmamızı engelledil­er, kapıları kapattılar. Baro başkanını aradım, onlar ilgilendi. Cezaevi savcıları geldi, formlara el koydular ve sonra çıkabildik” diye anlattı.

Çağlar, gardiyanla­rın davranışın­ın hukuksuz olduğunu söylediğin­i ve bunu belgelemek için fotoğraf çekmek istediği sırada da fiili müdahale ile karşılaştı­ğını anlattı. Savcılık tarafından incelenmek üzere alınan belgelerde herhangi bir suç unsuru olmadığını ve inceledikt­en sonra geri verilmesi gerektiğin­i ifade eden Çağlar gerekli itirazları da yapacaklar­ını dile getirdi.

Avukatları­n gardiyanla­r tarafından alıkonulma­sını Çağdaş Hukukçular Derneği de sosyal medya hesabından kınadı. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye