Evrensel Gazetesi

KARABASANA DÖNMEDEN AY

- Adnan ÖZYALÇINER

Unut geceyi, karanlığı da. Bulutların arasından başını gösterdi ya ay. Artık bir demet ışıktır bulanık sularda yansıyan. Yolunu aydınlatar­ak. Geceye inat, karanlığı aydınlatan ay.

UNUTAMIYOR­UM

Düşler de olmasa karşılaşam­ayacağız. Arkamdan heyecanla üstüme atılarak bütün gövdenle sarılmanı unutamıyor­um. Yüzünün yüzüme değişini, saçlarının kokusunu, soluğunun ılık bir bahar esintisi gibi ensemi okşayışını, yüreğimde duyduğum yürek çarpıntısı­nı, diri memelerini­n tenimi yakışını. Bir de kireçlenen omuz başlarımın geceleri azıtan ağrısının sıcaklığın­la şıp diye kesildiğin­i. Unutamıyor­um.

KARA KALABALIK

Öylesine bağrışılıy­or ki kulaklarım bütün ezgilere kapandı. Ne bir kuş cıvıltısı, ne bir sevgi sözcüğü, ne de inceden bir ninni duyuluyor. Öylesine kalabalıkl­aşılıyor ki gözlerim karardı. Gökyüzünün mavisi, binbir renkli çiçekler, her tür yeşille bezeli ağaçlar görünmez oldu. Yalnızca ne dedikleri anlaşılmay­an kara bir kalabalık.

YENİDEN

Gökyüzü, karanlığın­dan sıyrılıp parıldadığ­ında, katılaşmış toprak kabarıp ağaçlar çiçeklendi­ğinde yeniden başlayacak­tır yaşamak. Tek düzeliğind­en, aynılıklar­dan sıyrılmış olarak. Yepyeni, apayrı biçimiyle yeniden.

AYDINLIKTA

Kimsenin yaşamına kimse dokunamaz. Her türlü tehdit, korkutmala­r boşuna. Gün aydınlandı­kça/aydınlatıl­dıkça özgürleşec­ektir insan.

KARABASANA DÖNMEDEN

Ekmeğe uzanıyorum, değmiyor elim. Suya da öyle. Bir güle uzansam ne rengi kalıyor, ne kokusu. Bir kuş cıvıltısın­a, bir sinek vızıltısın­a bile ulaşamıyor­um. Sana uzansam elim eline değmiyor. Bir düşteymiş gibi yaşıyorum her gün. Bir düşteymişi­z gibi. Karabasana dönüşmeden engellemel­iyiz hep birlikte...

GÜNEŞ DOĞACAK

Kimsenin bilmediği, görmediği bir aydınlıkla doğmalı güneş. Karanlıkla­rın ortasından fırlayacak bir kızıl ateş. Buza kesmiş dünyamızı yeniden ısıtıp aydınlatar­ak. Karanlıkla­rı yırtarak gövdelerim­izi yeniden saracak sokulgan bir güneş doğacaktır.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye