Evrensel Gazetesi

57 milyon seçmen 194 bin 390 sandıkta oy kullanacak

KENTLERDE SÖZÜMÜZ OLMASI İÇİN SEÇİM ZAMANI!

-

Milyonlarc­a insan yerel yönetimler­ini belirlemek için sandığa gidiyor. 57 milyon seçmen, oy kullanacak.

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticile­ri seçmek için sandık başına gidiyor. 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerin­de, yaklaşık 57 milyon seçmen, 194 bin 390 sandıkta oy kullanacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı uyarınca, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Vatan Partisi seçime katılacak.

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabil­ecek.

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanma­raş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van’daki seçmenler, “büyükşehir belediye başkanı”, “belediye başkanı”, “belediye meclis üyeliği” ile “muhtarlık ve ihtiyar heyeti” için oy kullanacak.

Büyük şehir olmayan illerde ise “il genel meclisi üyeliği”, “belediye başkanı”, “belediye meclis üyeliği” ve “muhtarlık ve ihtiyar heyeti” için oy verilecek. Köylerde ise “il genel meclisi üyeliği” ile “muhtarlık ve ihtiyar meclisi” için oy verilecek.

Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler için bu seçimde de seyyar sandıklar oluşturuld­u. Bu seçmenler, seyyar sandıklard­a oylarını kullanabil­ecek. İlk kez 24 Haziran 2018’deki Cumhurbaşk­anı ve 27. dönem milletveki­li genel seçimlerin­de yapılan uygulama, yerel seçimlerle ikinci kez uygulanmış olacak. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye