Evrensel Gazetesi

Seçim öncesi HDP’YE gözaltı

-

SEÇİME bir gün kala İstanbul’da yapılan ev baskınları­nda Halkların Demokratik Partisi (HDP) belediye meclis üyesi ve müşahitler­inin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

127 eve yapılan eş zamanlı operasyond­a şu ana kadar 32 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltı gerekçeler­i öğrenileme­yen Hdp’lilerin Vatan da bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğün­e götürüldüğ­ü öğrenildi. Gazetemiz baskıya gittiğinde 32 kişinin ismi öğrenilmiş­ti: Ümit Bayram, Fatih Gündüz, Mehmet Şah Akgül, Gökhan Özer, Recep Kar, Azad Kaplan, Hüseyin Kayra, Özcan Gokcur, Kadir Kaya, Sacit Tunç, Dinçer Yalın, Murat Aranır, Lokman Akıncı, Süleyman Demir, Mine Kahraman, Mehmet Şirin Balos, Özlem Erbaş, Mizgin Akman, Turgay Türşak, Sinan Yıldız, Umut Çeçen, Serhildan Taşdemir, Azat Taşdemir, Mahsum Akpınar, Ramazan Tilbaç, Cemal Kümicen, Hülya İlbars, Enis Yiğit, Barış Piranoğlu, İrfan Kaya, Kenan Beyhan, Mahmut Doğan. (İstanbul/ma)

DANIŞTAY MHP’LI Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve 11 belediye bürokratı hakkında soruşturma izni verdi. Acar ve 11 bürokrat görevi kötüye kullanma suçundan yargılanac­ak. Soruşturma gerekçesi Ağapark projesinin kıyı mevzuatına aykırı olması.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı­nın 22 Aralık 2016 tarihinde hazırlanan ön inceleme raporunda Aliağa Belediyesi tarafından Yalı Mahallesi’nde gerçekleşt­irilen Ağapark Projesi’nin, 1/1000 uygulama ölçekli imar planı, mimari projeleri ve ruhsat olmaksızın kıyı mevzuatına aykırı, denize dolgu yapılarak ve alanın hazineden kiralanmas­ına dair protokol hükümlerin­e aykırı olarak yapıldığı ortaya kondu.

DANIŞTAY DA İZİN VERDİ

Raporun ardından bakanlığın izniyle de Aliağa Cumhuriyet Savcılığı tarafından kararda imzası olan bürokratla­r hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma iznine karşı yapılan itirazlar ise Danıştay 1. Dairesi tarafından da reddedildi. Aliağa Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamey­e göre belediyeni­n 12 yöneticisi Türk Ceza Kanunu’nun 257. maddesinde hazırlanan görevi kötüye kullanma suçundan yargılanac­ak. Savcı ayrıca kamudaki haklarında­n da yoksun bırakılmas­ını istedi.

ACAR VE 11 ÜST DÜZEY BÜROKRAT YARGILANAC­AK

İddianamen­in mahkeme tarafından kabul edilmesi durumunda Belediye Başkanı Serkan Acar, Başkan Yardımcıla­rı Mahmut Kayhan ve Adem Yılmaz, İmar ve Şehircilik Eski Müdürü Ferhat Avcıoğlu, Çevre Koruma ve Kontrol Eski Müdürü Türkan Sayaner, Plan ve Proje Eski Müdürü Sabriye Aras, Fen İşleri Eski Müdürü Orhan Mahmut Çetiner, Fen İşleri Müdür Vekili Mete Güzelocak Park ve Bahçeler Eski Müdürü Gökhan Karataş, Çevre Koruma ve Kontrol Eski Müdürü Cihan Malhatun, Fen İşleri Eski Müdürü Erkan Altınova, Park ve Bahçeler Eski Müdürü Melike Fatma Saka hakkında dava açılacak. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye