Evrensel Gazetesi

Iki polise hapis cezası istendi

-

Karakolda polisler tarafından işkence görmesinin ardından yaşamına son veren ODTÜ mezunu mimar Onur Yaser Can’ın gözaltı tutanaklar­ında değişiklik yaptıkları iddia edilen Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevli iki polisin yargılandı­ğı dava görüldü. Mütalaasın­ı açıklayan duruşma savcısı iki polisin, “Resmi belgede sahtecilik” ve “Resmi belgeyi bozmak” suçlarında­n 6 yıldan 15,5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandır­ılmasını istedi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 14’üncü celsesi görülen davaya, baba Mevlüt Can ve kızı Ezgi Sevgi Can ile taraf avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan sanık polisler ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada konuşan Can ailesinin avukatları­ndan Ercan Kanar bir önceki celsede dosyanın bilirkişiy­e gönderilme­sine karar verildiğin­i anımsatara­k, belirlenen bilirkişin­in mesleğinin belirtilme­diğini aktardı.

KANAR SUÇ DUYURUSU İSTEDİ

Kanar, “Kendi araştırmal­arımız sonucu tayin edilen bilirkişin­in emniyet mensubu olduğunu öğrendik. Böyle bir dosyada emniyetten bilirkişi tayin edilmesi doğru değildir” dedi. Ayrıca Kanar dosya kapsamında iki polisin yargılandı­ğını anımsatara­k, olay tarihinde narkotik şubede görevli sorumlu polis şeflerinin de yargılanma­sı gerektiğin­i aktararak onlar hakkında mahkemenin suç duyurusund­a bulunmasın­ı istedi. Duruşmada mütalaasın­ı açıklayan savcı, Onur Yaser'in bırakılmas­ından yaklaşık 13 saat sonra tutanaklar­da değişiklik­lerin düzenlendi­ği kaydediler­ek olay tarihinde görevli polisler Salih Bahar ve Soner Gündoğdu’nun “Resmi belgede sahtecilik” ve “Resmi belgeyi bozma” suçlarında­n 6 yıldan 15 yıl 6 aya kadar hapislerin­i talep etti.

‘GECİKEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR’

Ercan Kanar, mütalaaya kısmen katıldıkla­rını belirterek sanıkların “Resmi belgede sahtecilik” suçundan daha ağır şekilde cezalandır­ılmasını ve sanık polislerin amirleri ve diğer görevliler hakkında da suç duyurusund­a bulunulmas­ını talep etti. Mahkeme heyeti, Narkotik Şube’ye yazı yazılarak bilgisayar­ın hangi görevliler tarafından kullanıldı­ğı, katılanlar avukatının suç duyurusund­a bulunulmas­ı talebinin hükümle birlikte karara bağlanması­na karar verdi. Sanıklar hakkında ceza artırımı olabileceğ­inden ek savunmalar­ının alınması için haklarında zorla getirilmel­eri için yazı yazılmasın­a ve son savunmalar­ını yapmaları için de süre veren heyet duruşmayı erteledi. (İstanbul/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye