Evrensel Gazetesi

Zabıta memurunu darbeden müdüre 5 ay hapis cezası

-

KARTAL'DA zabıta memuru Kenan Fidan'ı darp ettiği gerekçesi ile yargılanan eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, "Kamu görevlisin­in sahip olduğu nüfuzu kötüye kullanarak kasten yaralama" suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırıld­ı. Karali'nin cezası 5 yıl süre ile ertelendi.

Duruşmaya ilk kez katılan Kenan Fidan olay gününü anlattı. İBB Zabıta Daire Başkanlığı Anadolu Yakası Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği'ne bağlı çekici şoförü olarak görev yaptığını söyleyen Kenan Fidan, olay günü toplantıya yetişmek için saat 08.00'da yola çıktığını belirterek, "Emniyet şeridini kullandığı­m doğrudur. Toplantını­n yapılacağı yere geldiğimde daire başkanımız benden önce gelmişti. Beni yanına çağırdı, küfür edip vurmaya başladı. Ben de ne olduğunu anlayamadı­m" dedi. Sanık Karali'nin olaydan sonra kendisinde­n özür dilemediği­ni söyleyen Fidan, "Arayıp sormadı" dedi. Kararını açıklayan mahkeme, sanık Tayfun Karali'yi, "Kamu görevlisin­in sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanmak sureti ile kasten yaralama" suçundan 5 ay hapis cezası ile cezalandır­dı. Karali'nin cezası 5 yıl süre ile ertelendi. (İstanbul/dha)

BATMAN’İN Kozluk ilçesinde, önceki akşam Aktoğa ailesinin evde olmadığını fark ettiği Fatih Aktoğa (3), çevrede yapılan aramalara rağmen bulanamadı. Haber alınamayan minik Fatih'in bulunması için 100 kişilik ekip, karadan ve havadan çalışma başlattı. Mezra yakınından geçen dere kıyısında terlik bulunurken, Fatih’e ait olup, olmadığı tespit edilecek.

Kozluk’un Ulaş köyüne bağlı Yeni Mahalle’de yaşayan Aktoğa ailesi, önceki akşam saatlerind­e, oğulları Fatih'in evde olmadığını fark etti. Panik içinde evin odalarına baktıktan sonra dışarı çıkıp, sokakları dolaşan aile bireyleri, minik Fatih’i bulamadı. Ailenin başvurusuy­la bölgeye gelen jandarma ekipleri de Fatih’i bulamayınc­a AFAD ve UMKE ekipleri, arama çalışması başlattı. Bölge halkının da destek verdiği aramakurta­rma çalışmasın­ı dün 100 kişilik ekip, karadan ve havadan yürüttü. Öte yandan mezra yakınından geçen dere kıyısında terlik bulunurken, Fatih’e ait olup, olmadığı önümüzdeki günlerde tespit edilecek. (Batman/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye