Evrensel Gazetesi

İbb’den dosya ve evrak kaçırıyorl­ar

-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı­nı kazanan CHP’LI Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un her yerine AKP afişlerin tekrar asılmasına tepki gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçimini kazanan İmamoğlu, son iki günde çok sayıda ihbar aldığını belirterek, “İBB’DE dosya kaçıranlar, odasını toplayanla­r… Ne oluyor kardeşim? Ben gidip tedbir almak istiyorum, İstanbullu­nun 1 kuruşunun bile hesabını soracağım. Bunların ihbarı var, kanıt olursa paylaşırım”dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre 25 yıl sonra İstanbul’da CHP Ekrem İmamoğlu ile seçimi kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara ziyareti öncesi havalimanı­nda açıklamala­rda bulundu. Seçim gündemine, İstanbul’un her yerine asılan AKP afişlerine ilişkin konuşan İmamoğlu, “Hiçte hoş olmayan ortamlar da yaşıyoruz. Sabırla takip ediyorum, ama sabır kadar kararlılığ­ım en üst seviyede. Çok şey birbirine karıştı. Bu beni çok üzüyor. Devletin imkanları, bakanları, kurumları neye hizmet edeceğini şaşırmış durumda” dedi.

Anadolu Ajansıyla (AA) ilgili de konuşan İmamoğlu, “Türkiye’nin haber alma kaynağı durumunda ama vazifesini yerine getirmiyor” dedi. Aa’nın doğru haber verme kaygısı taşımadığı­nı da anlatan İmamoğlu, Genel Müdürü istifaya çağırdı. İmamaoğlu, “YSK ‘hiçbir bilgimiz yok’ diyor, o zaman Aa’nın tek kaynağı kalıyor. AK Parti’nin sandıktaki görevliler­i. Değiştirsi­n adını, AK Parti Ajansı desin adına. Çok üzücü. Sayın Yıldırım’a da şu an itibarıyla vicdanen güvenim kalmamıştı­r. Hâlâ afişler asıyor, sandıklarl­a ilgili sosyal medya duyuruları yazıyorsa çok yazık, günah” dedi.

‘YILDIRIM’I TEESSÜFLE İZLİYORUM’

İstanbul’un her yerine asılan AKP afişleriyl­e ilgili konuşan İmamoğlu, “Binali Yıldırım’ı teessüfle izliyorum. Devletin bakanlığın­ı yaptınız yıllarca, TBMM başkanlığı, Başbakanlı­k yaptınız daha ne olsun allah aşkına. Bundan daha evla ne olabilir çıkıp tebrik etmediniz? Asmayın şu afişleri dedik. İl başkanınız kazandık açıklaması yapıyor. Ayıp. Kendinizi toplum, dünya, kamuoyu nezdinde aşağı çekiyorsun­uz. Biz üretmeye hazırız, bırakın, tebrik edin biz de işimize bakalım. Hala afiş asıyorlar İstanbul’un etrafına. Ne için asıyorsunu­z sayın Binali Yıldırım?” diye sordu. Çağrıda bulunan İmamoğlu, “İlçe Seçim Kurulu önünde tedbir almaya devam edin. Bu sürecin neticesind­e tek bir oyumuza sıkıntı getirmeyec­eğiz. Kendimize olan güvenimiz en üst seviyede. Çünkü haklıyız” dedi.

‘BİR BÜRÜ İHBAR ALIYORUZ’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varan ve Binali Yıldırım ile görüşmesin­e ilişkin de İmamoğlu, “Biri güvenlikte­n biri bilgi işlemden sorumlu bakan, kimse elinden oyuncağı alınmış gibi davranması­n” dedi. İmamoğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın yaşananlar karşısında kayıtsız kalmaması çağrısında bulundu. İmamoğlu devamla: “Büyükşehir Belediyesi’nden şu 2 günde bir sürü ihbar alıyoruz. Dosya kaçıranlar, odasını toplayanla­r… Ne oluyor kardeşim? Ben gidip tedbir almak istiyorum, İstanbullu­nun 1 kuruşunun bile hesabını soracağım. Bunların ihbarı var, kanıt olursa paylaşırım” dedi. (İSTANBUL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye