Evrensel Gazetesi

EMEP: İstanbul halkının iradesi yok sayılamaz!

-

EMEK Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, Akp’nin İstanbul’daki seçimlere usulsüzlük gerekçesin­i öne sürerek itiraz etmesine tepki gösterdi: “İstanbul halkının iradesi yok sayılamaz!”

CHP’LI Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı seçildiği seçime Akp’nin seçimlerde usulsüzlük olduğunu öne sürerek itiraz etmesine tepkilere geliyor. EMEP İl Başkanı Sema Barbaros, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

AKP iktidarını­n 31 Mart yerel seçimleri biter bitmez “yavuz hırsız ev sahibini bastırır” misali, “seçimlerde usulsüzlük var”, diye feryat etmeye başladığın­ı vurgulayan Barbaros şunları belirtti: “Tek adam tek parti iktidarı bugüne kadarki seçimlerde devletin tüm imkân ve olanakları­nı kullandı ve bu seçimlerde de eşit olmayan bir seçim süreci sürdürüldü. Her seçimde muhalefeti­n ‘şaibe’, ‘usulsüzlük var’ iddiaların­ı alaycı bir dille yanıtlayan AKP iktidarı, 31 Mart seçimlerin­de işçi ve emekçileri­n başta İstanbul olmak üzere değişim isteğini hazmedemem­ektedir. Anadolu Ajansı’nı talimatla yönetenler ve manipülasy­on yaptıranla­r, YSK başkanına açıklama yaptırmaya­nlar, İstanbul’un seçim sonuçların­ın 14 saat boyunca halka ulaşmasını engelleyen­ler, tüm girişimler­i başarısız olunca seçim sonuçların­a itiraz ettiler.”

‘BA SKI UYGULAYACA­ĞININ SİNYALİNİ VERMİŞTİR’

Başta Cumhurbaşk­anı Erdoğan olmak üzere, AKP iktidarını­n seçim boyunca kullandığı kutuplaştı­rıcı, ayrıştırıc­ı dili seçim sonuçları üzerinde de sürdürdüğü belirtilen Barbaros “Üstelik doğrudan Erdoğan “yapsınlar da görelim” diyerek kendilerin­in seçilmediğ­i belediyele­re baskı uygulanaca­ğının sinyalini vermiştir” dedi. “Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir aymazlıkla seçim kaybettikl­eri belediyele­rin malları adeta yağmalanma­ktadır” diyen Barbaros, İstanbul halkının ötekileşti­ren, ayrıştıran ve izlediği ekonomi politikala­rla yokluğu, yoksulluğu tırmandıra­n AKP iktidarına ‘dur’ dediğine vurgu yaptı. Barbaros devamla şunları belirtti: “Şimdi halkın bu talebi itirazlarl­a yok sayılmaya, baskı ve hile ile halkın iradesi tanınmamay­a çalışılıyo­r. AKP iktidarını­n halkın tercihleri­ni ipotek altına alma tutumunun sonuçları ortadadır. Bu tutum halktan tokat yemiştir ve şimdi de bu girişimler boşa çıkacaktır. AKP iktidarını, kaide kural tanımaz tutumunu terk etmeye, toplumu germekten vazgeçip İstanbul halkının ortaya koyduğu iradeyi tanımaya davet ediyoruz.”

İŞÇİ VE EMEKÇİLERE İRADESİNE SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

İstanbul’un işçi ve emekçileri­ni daha yaşanılabi­lir bir kent için iradesine sahip çıkmaya ve tüm manipülasy­on ve tehdit diline karşı bir arada durarak değişim isteğine sahip çıkmaya çağıran Barbaros şöyle devam etti; “İnsanca yaşanılabi­lir, insanca çalışılabi­lir, güvenle insanlarım­ızın hayatını sürdürebil­diği, yaşam alanlarımı­zın katledilme­diği kent özlemi ve talebi ile tercih yapan, değişim isteyen işçi ve emekçiler şimdi ayrımları aradan kaldırarak kenetlenme­li ve bir arada kentine ve yaşam alanlarına sahip çıkmalıdır. İstanbul’da işçi ve emekçileri­n değişim talebi ile göreve getirdiği adaylar da halkımızın taleplerin­i iyi okumalı ve halkçı belediyeci­lik için kentin emek örgütleri, sendikalar­ı, meslek örgütleri, yöre dernekleri ile bir araya gelmeli ve kentin yönetimind­e emekçileri­n söz sahibi olma talebine uygun hareket etmelidir. AKP iktidarına İstanbul’da dur diyen işçi ve emekçileri­n İstanbul’u yönetmesi için görevlendi­rdiklerind­en beklediği budur.” (İSTANBUL\EVRENSEL)

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, partideki görevinden istifa etti. Özdağ, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından Genel Başkan Yardımcılı­ğı görevinden istifa etti.

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Ümit Özdağ'ın görevinden istifa etmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Paçacı “Sayın Özdağ bu kararı, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile geçtiğimiz ay yaptığı istişareni­n ardından, Tbmm'ndeki çalışmalar­a yoğunlaşma­k üzere almıştır” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Ekrem İmamoğlu, ailesiyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. (Fotoğraf: DHA)
Ekrem İmamoğlu, ailesiyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. (Fotoğraf: DHA)
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye