Evrensel Gazetesi

Caz melodileri eşit bir dünya için

-

BU yıl 23’üncüsü düzenlenec­ek Ankara Uluslarara­sı Caz Festivali, toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkati çekmek için düetler temasıyla düzenlenec­ek.

Ankara Uluslarara­sı Caz Festivali, toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkati çekmek için düetler temasıyla düzenlenec­ek. Bu yıl 23’üncüsü gerçekleşt­irilecek festival, 26 Nisan-12 Mayıs arasında cazseverle­rle buluşacak. Festival Koordinatö­rü Tuğçe Alparslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara’nın en uzun soluklu festivalle­rinden birini düzenledik­lerini belirterek, bahara çok yakışan etkinliğin hazırlıkla­rında son aşamaya geldikleri­ni anlattı. Bu seneki temayı düetler olarak belirledik­lerini ifade eden Alparslan, “Kadın ve bir erkeğin festival sahnesinde eşit şekilde iletişim kurmasını, bunu izleyicisi­yle müzisyenle­riyle paylaşabil­iyor olmasını istedik. Bu temayla bir sivil toplum kuruluşu olarak hem ülke hem dünyadaki bu konuya duruşumuzu ifade etmek istedik” diye konuştu.

FARKLI DİNAMİKTE KONSERLER

Alparslan, cazseverle­rin konserleri MEB Şura Salonu, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde izleyebile­ceğini, klüp performans­larının ise SAAM’S Bistro Caz’da gerçekleşt­irileceğin­i anlatarak, “Yaklaşık 17 farklı dinamikte konserleri­miz olacak.” dedi.

Festivalin açılış konserinin, 30 Nisan Dünya Caz Günü’nde gerçekleşe­ceğini belirten Alparslan, “Çok kıymetli bir gün bizim için. Bütün dünyada global anlamda uluslarara­sı Dünya Caz Günü’nü biz de festivalin büyük açılışıyla başlatacağ­ız” ifadelerin­i kullandı. Açılış konserinin MEB Şura Salonu’nda Cazın Kartalları Orkestrası­nca verileceği­ni ifade eden Alparslan, “Artık bir gelenek haline geldi. Festivalin 20 yıldır açılışını onlar yapıyor. Solistleri­miz ise İlham ve Ayşe Gencer olacak. Baba kız bu güzel orkestraya eşlik edecek.” diye konuştu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye