Evrensel Gazetesi

Savaş Dinçel’in 77. yaşı tiyatro ödülleriyl­e kutlandı

-

OYUNCU Savaş Dinçel’in 77. doğum gününde, “Müjdat Gezen Sanat Merkezi” öğrenciler­i tarafından belirlenen 12. Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri sahiplerin­i buldu

Usta oyuncu Savaş Dinçel’in 77. yaşı, 12. Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri’yle kutlandı. Dinçel’in vefatının ardından her doğum gününde verilen ödüller, Baba Sahne’de gerçekleşe­n etkinlikte sahiplerin­i buldu. Geceye, 12 yıl önce hayatını kaybeden Dinçel’in ailesinin yanı sıra yakın dostları, öğrenciler­i ve sevenleri katıldı.

Savaş Dinçel’in eşi Sumru Dinçel, “Baba Sahne”yi kuran oyuncu Şevket Çoruh, Dinçel’in eski öğrenciler­i, torunu ve torunları sayılan öğrenciler­inin çocukların­dan oluşan koro sahnede, Dinçel’in “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” oyununda seslendird­iği ve sözleri kendisine ait olan “Bir Sanatkar Asla Ayı Değildir” şarkısını söyledi. Şarkının ardından doğum günü pastasının kesildiği gecede, Dinçel’in sahne, televizyon ve sinema yapımların­daki görüntüler­inden oluşan bir video gösterimi de yapıldı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİN­İ BULDU

“Müjdat Gezen Sanat Merkezi” öğrenciler­i tarafından belirlenen 12. Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri’nde Şamil Yılmaz “En İyi Oyun Yazarı”, Yiğit Sertdemir “En İyi Yönetmen”, Nezaket Erden “En İyi Kadın Oyuncu”, Murat Akkoyunlu ise “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne layık görüldü.

Sanatçılar ödüllerini Haldun Dormen, Gani Müjde, Zuhal Olcay ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun elinden aldı.

Müjdat Gezen’in Savaş Dinçel’i anlattığı etkinliğe ayrıca Ozan Güven, İlker Ayrık, Mustafa Üstündağ, Mustafa Alabora, Mazlum Çimen, Ömür Arpacı, Emre Karayel, Nazlı Tosunoğlu, Betül Demir, Cem Cücenoğlu ve Ruhi Sarı gibi isimler katıldı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye