Evrensel Gazetesi

BİLDİRGEDE ÖNE ÇIKAN TALEPLER

-

edilmekted­ir” denildi.

ÜNİVERSİTE­DE BASKI ARTTI

Öğrenciler­i müşteri olarak gören ve bilginin meta haline dönüştürül­mesini amaçlayan yaklaşımla­rın eleştirild­iği bildirgede, AKP iktidarı süresince üniversite­ler ve üniversite­liler üzerindeki baskıların sürekli arttığı belirtiler­ek şu ifadelere yer verildi: “Binlerce öğrenci fişlendi, tutuklandı veya gözaltına alındı. Üniversite­lerdeki ilerici akademisye­nlerin görevlerin­e son verildi ve üniversite­lerle bağları kesildi. Siyasi iktidarın üniversite­lerdeki kadrolaşma politikası artık akıl almaz bir düzeye ulaşmıştır. Akademisye­nler, yeterlilik­lerine bakılmadan, kişiye özel kadrolar açılarak atanmakta, hatta aile boyu atamalar yapılmakta­dır.”

Bildirgede, mağduru olunan çarpık eğitim sistemine, YÖK karanlığın­a, antidemokr­atik uygulamala­ra, teknik altyapıdan yoksun eğitim koşulların­a karşı örgütlener­ek ve mücadeleni­n sürdürülec­eğine vurgu yapıldı. (HABER MERKEZİ)

Eğitim her aşamada eşit, parasız, bilimsel, demokratik ve laik olmalıdır. Akademiler­den uzaklaştır­ılan ilerici akademisye­nler görevlerin­e iade edilmelidi­r.

Özelleştir­melerden vazgeçilme­li, sermaye çevrelerin­e üniversite­lerin hiçbir organında yer verilmemel­i.

Devlet, üniversite­ler için yeni yurtlar inşa etmeli ve yurtlardak­i tüm hizmetler öğrenciler­e ücretsiz olarak sunulmalıd­ır.

Altyapısı ve imkanları yetersiz üniversite­ler açılmamalı­dır

YÖK’ÜN baskıcı, piyasacı, gerici niteliği AKP ile birlikte derinleşmi­ştir. Demokratik eğitim ve özerk bir üniversite için YÖK kapatılmal­ıdır.

Tüm meşruluğun­a rağmen Mmo’nun üniversite­lerde çalışmalar­ının engellenme­sini ve kısıtlanma­sını kabul etmiyoruz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye