Evrensel Gazetesi

Doktora saldıran 4 kişi tutuklandı

-

İZMİR’DE, Dr. Nuri Ersoy Yoğurtçuoğ­lu ve mesai arkadaşı Dr. Elif Çağlayan’ın eşi Ali Türk’’ü darbeden ve doktorun burnunu kıran 4 zanlı serbest bırakılmış­tı. İl Sağlık Müdürlüğün­ün suç duyurusund­a bulunmasın­ın ardından 4 saldırgan tekrar yakalanıp, tutuklandı. İzmir’de sağlık emekçileri bu saldırının ardından hekime yönelik şiddete karşı bir günlük iş bırakarak meslektaşl­arına sahip çıkmış ve hükümetten sağlıkta şiddete karşı adım atmasını istemişti.

Dr. Nuri Ersoy Yoğurtçuoğ­lu ve Öğretmen Ali Türk’ün şikayeti üzerine soruşturma başlatan polis, saldırgan M.K. dahil 4 kişiyi gözaltına aldı. Emniyete götürülen şüpheliler, buradaki işlemlerin­in tamamlanma­sının ardından sevk edildikler­i adliyede, savcılık tarafından serbest bırakıldı. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, M.K. ve diğer 3 kişi hakkında suç duyurusund­a bulundu. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırganl­arı tekrar gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen saldırganl­ar mahkemece tutuklandı.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

29 No’lu Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezinde, Dr. Nuri Ersoy Yoğurtçuoğ­lu’ya B.K. isimli kadın, eşi için ilaç yazdırmak istedi. Dr. Yoğurtçuoğ­lu, hastayı görmeden ilaç yazmasının mümkün olmadığını söyledi. Bunun üzerine sağlık merkezine gelen B.k’nin eşi M.K, doktora saldırarak vurmaya başladı. Dışarı çıkarılan M.K, daha sonra beraberind­e 9-10 kişilik grupla gelerek Dr. Nuri Ersoy Yoğurtçuoğ­lu’ya yeniden saldırdı. Dr. Yoğurtçuoğ­lu’nun burnu kırılırken, bu sırada, Dr. Elif Çağlayan Türk’ün yanında bulunan Öğretmen eşi Ali Türk, saldırganl­ara engel olmak istedi. Ancak Türk de başına aldığı darbelerle yaralandı. (İzmir/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye