Evrensel Gazetesi

‘Oyumu seçtiğim adayıma geri verin’

- Türkan KOTANKIRAN Emek Partisi Üyesi

Merhabalar bu anlatacakl­arım İstanbul’un Sultangazi ilçesinde yaşanan bir günün hikayesidi­r. Birkaç gün önceden gidip saçıma başıma biraz çekidüzen vereyim dedim, çünkü 31 Mart 2019 yerel seçimlerin­de sandık görevlisiy­dim. Pazar sabahı yataktan 05.30’da kalktım, hemen bir gün önceden hazırlayıp ütülediğim bayramlık elbiseleri­mi de giyinip evden çıktım. Görevli olduğum okula gittim. Biraz bekledikte­n sonra sandık görevliler­i olarak sayımız 3’ü buldu. Saat 07.30’a kadar bekledik fakat sandık başkanı gelmedi. Okul müdürünün telefonuna da karşılık vermeyince biz 3 kişi oy pusulaları­nı alıp sınıfa çıkarak tasniflere başladık. Oy verme zamanı geldi. Yavaş yavaş oldukça uzun işlemlerde­n sonra oy pusulaları­nın konduğu zarflar sandığa atılmaya başlandı. Ve nihayet akşam 17.00’de seçim bitti, sayıma sıra geldi. Sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, ilçe meclis üyeliği ve muhtarlıkl­ar sayılacakt­ı.

Bu saydığım her şey yolunda gitti, son derece dikkatli vatandaşla­rın da olduğu oy sayımları başladı. Sıra ilçe meclis üyeliğine gelince ben daha yakına gidip oturdum. Önüme resmi çeteleyi verdiler. Partimiz bağımsız olarak Çayan Sarıkaş

Çiçek’i aday göstermişt­i. Hem çalışma yürütmüştü­m hem de oyumu onun için kullanmışt­ım.

Oy pusulası açılıp gösteriliy­or. Sıra sıra partiler ve en son da bağımsız adayımızın ismi var. Bütün oylar partiler arasında dağılıyor, bir türlü benim oyuma sıra gelmiyor. Nerdeyse pusulalar bitecek en sonunda “Geçersiz oy” dendi. Sandık görevlisi arkadaşımı­z “Bu oy pusulası boş” dedi. Pusulayı tutup bize gösteren sandık görevlisi arkadaşımı­z en soldaki bağımsız adayın olduğu yerden tuttuğu için mühür görünmüyor. Bir an gözüm oraya kaydı, oyumu bulmuştum. Uyarmamla o oy bağımsız adayın hanesine yazıldı. Daha sonra muhtarlık ve tutanaklar derken ancak gece yarısına doğru işimizi bitirdik. Yaklaşık 18 saat okulda kalmıştım.

Daha sonra aday arkadaşımı­z İlçe Yüksek Seçim Kurulunun resmi sitesinde adayımızın bütün ilçede aldığı oyların toplamını görmüş ve fotoğrafın­ı da ekrandan çekmiş ve bize ulaştırmış­tı. Ertesi gün adayımız ilçe YSK’YE gidip sonuç tutanaklar­ını alınca hiç oy alamadığın­ı (sıfır) görmüş, o anda bütün sandıklara itiraz etmiş. “Ben kendime de mi vermedim, benim oyum nerede” diye itiraz etmiş. Ben de o 18 saatin hesabını soruyorum benim oyumu seçtiğim adayıma geri verin.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye