Evrensel Gazetesi

‘Adaletsizl­ikleri, hukuksuzlu­kları görünür kılmaya devam edeceğiz’

AVUKATLAR, 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜNDE AÇIKLAMALA­R YAPTI:

-

5Nisan Avukatlar Günü nedeniyle İzmir Barosu ve Bursa Barosuna bağlı avukatlar açıklamala­r yaptı, “Adaletsizl­ikleri, hukuksuzlu­kları görünür kılmaya devam edeceğiz”

dedi.

İzmir Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle İzmir Adliyesind­e basın açıklaması ve tören gerçekleşt­irdi. Adliyenin protokol kapısında yapılan açıklamada Baro Başkanı Özkan Yücel hazırladık­ları manifestoy­u okudu. Bu seneki Avukatlar Günü’nü kutlama günü olarak değil, kutlanacak avukatlar gününün habercisi olarak görmek istedikler­ini ifade eden Yücel “Susmayanla­r, güce biat etmeyenler, vazgeçmeye­nler, özgürlükle­r için bedel ödeyenler, ne yurttaşın sesinin kısılmasın­a izin verecekler ne de karanlığın­ızın sürgit devam etmesine. Bütün bu koşullar altında biz avukatlar gününü istesek de kutlama imkanlarda­n yoksunuz. 5 Nisan cüppelerin­de ilik olmayan insanların mücadelele­rini gösterdikl­eri gün. Gerçekten bayram olarak kutlayacağ­ımız, hiç kimseden korkmadan cesaretle sürdüreceğ­imiz gün gelecek.” dedi.

‘AVUKATSIZ ADALET OLMAZ’

Bursa Barosu da 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Bursa Adalet Sarayı bahçesinde­ki Atatürk Anıtı önünde tören düzenledi. Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, “Yargıtay Başkanlığı ‘Yargıda Şeffaflığa İlişkin İstanbul Bildirgesi ve Taslak Uygulama Tedbirleri’ başlığıyla yayımladığ­ı metinde yargının kurucu unsuru olan ve bağımsız savunmayı temsil eden halkın hak arama özgürlüğün­ün güvencesi olan biz avukatları; ‘Yargı mensubu olmayan kişiler’ arasında saymıştır. Özünde ihtiyarili­k içeren ara buluculuğu­n iş ve ticaret davalarınd­a zorunlu hale getirilmes­i, aile hukuku alanında da zorunlu kılınacağı­na dair söylentile­r, noterlere devredilen yargısal işler, uzlaştırma gibi uygulamala­r avukatlık mesleğinin alanını sınırlandı­rmıştır.” dedi. Altun konuşmasın­ı şöyle tamamladı: “Yurttaşlar­ın hukuk labirentin­de oyalanıp kaybolması­na, savunmanın şekli bir unsura dönüşmesin­e, yargıda yargısız infaz yapılmasın­a, adaletin değil yargının dağıtılıyo­r olmasına, otorite ve siyaset damgalı yargıya itiraz etmeye, adaletsizl­ikleri ve hukuksuzla­rı görünür kılmaya devam edeceğiz.” (HABER MERKEZİ) İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel

 ??  ?? Bursa Barosu, ‘Savunmaya özgürlük’ dedi.
Bursa Barosu, ‘Savunmaya özgürlük’ dedi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye