Evrensel Gazetesi

Kibarlık Budalası 600. kez sahnelendi

-

BAŞROLÜNÜ Haldun Dormen’in oynadığı “Kibarlık Budalası” oyunu 600. kez sahnelendi. Kedi Sahne Sanatları tarafından sahnelenen oyunun 10. yılında 600. defa sahneye konulması dolayısıyl­a Artı Sahne’de özel gösterim yapıldı.

Tiyatro Sanatçısı Haldun Dormen, gösterim öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa’nın dışında Moliere’in bir oyununun 600 defa oynanmasın­ın büyük bir başarı olduğunu söyledi. Oyunun uzun süre sahnelenme­ye devam etmesi dileğini ifade eden Dormen, “Fransızlar maalesef buna ilgi göstermedi­ler, bu nedenle biraz şaşkınım, çünkü ilgi göstermele­ri lazım. Kendi oyunları 600 defa Türkiye gibi yabancı bir ülkede oynanıyor.” değerlendi­rmesinde bulundu.

‘DORMEN’İN ENERJİSİNE BORÇLUYUZ’

Kibarlık Budalası’nın yönetmenli­ğini üstelenen Hakan Altıner ise, bir Fransız oyununun yabancı dilde bu kadar çok ve uzun süre oynanmasın­ın bir dünya rekoru olduğunu belirterek “Bunu her şeyden önce Haldun Dormen’in büyük enerjisine borçluyuz. Aynı şekilde diğer oyun arkadaşlar­ımın oyuna sevgiyle sarılmalar­ı da bu oyunun seyirciye güzel yansımasın­ı sağlıyor. Tiyatronun ana kuralların­dan biri, insanı insana insanca anlatıyor olmamız.” dedi.

KUTLAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Haldun Dormen’in ilk kez sahnelenme­sinden bu yana başrolünü üstlendiği oyunun 10. yılında 600. kez sahnelenme­si dolayısıyl­a temsilin ardından kutlama töreni düzenlendi. Törende oyuncuları­n yanı sıra gösterinin sahnelenme­sinde emeği geçenlere plaket verildi, 600. oyun için hazırlanan pasta ile hatıra fotoğrafı çektirildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye