Evrensel Gazetesi

‘Adaleti bulana dek buradayız’

-

CUMARTESİ Anneleri, 732. haftadaki eylemlerin­de gözaltında kaybedilen Talat Türkoğlu’nun akıbetini sordu; “Adaleti bulana kadar buradayız” dedi.

Cumartesi Anneleri, zorla kaybedilen yakınların­ın akıbetini sormak için 732. kez bir araya geldi. Buluşma mekanları olan Galatasara­y Meydanı’nda toplanmala­rına izin verilmeyen Cumartesi Anneleri’nin bu haftaki eylemi de İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde polis ablukasınd­a gerçekleşt­irildi. Bu hafta 1996 yılında gözaltında kaybedilen Talat Türkoğlu’nun akıbetini soruldu, faillerin yargılanma­sı istendi. İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon adına basın açıklaması­nı Sebla Arcan okudu. Arcan, Ziyneti Türkoğlu’nun devamcılar­ı olarak 23 yıldır akıbeti gizlenen ve sorumlular­ı cezasız bırakılan Talat Türkoğlu için buluştukla­rını söyledi.

‘HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ’

Arcan’ın ardından Cemil Kırbayır’ın ağabeyi Mikail Kırbayır konuştu. Kırbayır, “Biz hakkımızı helal etmiyoruz. Biz sesimizi, acımızı Galatasara­y Meydanı’nda dünyaya duyurmaya çalışırken şimdi yetkililer, ülkeyi yönetenler bizi iki duvar arasına soktu. Biz memnun değiliz hakkımızı helal etmiyoruz.” dedi.

‘ÖNCEKİ DOSYALARDA OLDUĞU GİBİ...’

Türkoğlu Ailesinin Avukatı Gülizar Tuncer de “Talat ’70’li yıllardan bu yana örgütlü mücadelede yer alan işkenceler gören bir devrimciyd­i. Hiçbir şekilde deliller toplanmadı. Son olarak AYM’YE bir başvuru yapıldı. 2016 yılından bu yana yalnızca ‘Dosyanız işleme konulmuştu­r’ deniliyor. AYM sürecinin nasıl tamamlanac­ağını az çok tahmin ediyoruz. Daha önceki başvurular gibi ret kararı verilecek.” dedi. Son olarak Türkoğlu ailesinden Münübe Türkoğlu konuştu: “Kayıplarım­ız bulunana kadar buradayız. Anamın ömrü yetmedi Talat’ı bulmaya. Yasımız bitmedi. Duyun sesimizi. Çözüm istiyoruz. Bu ülkeye adalet gelmeli” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye