Evrensel Gazetesi

Genç hekime cinsel saldırıya tutuklama

-

ANKARA Üniversite­si Veterinerl­ik Fakültesi’nde öğretim üyesi olan H.B., özle kliniğinde çalışan kadını önce darp etti, ardından da cinsel saldırıda bulundu. Genç kadının şikayeti üzerine tutuklanan profesör cezaevine konuldu.

3 Nisan’ı 4 Nisan’a bağlayan gece kendisine ait özel kliniğe giden H.B., bu sırada klinikte nöbetçi hekim olan 23 yaşındaki veteriner hekim Ç.b.’den yemek hazırlamas­ını istedi. H.B., ardından mutfağa gelip Ç.b.’ye alkol almayı önerdi. Ç.B., bunu reddedince profesör önce fiziksel tacizde bulundu ardından da genç kadını darp etmeye başladı.

ŞİKAYET ETME BASKISI

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre; H.B. darbelerin etkisi ile kendisinde­n geçen genç kadına cinsel saldırıda bulundu. Genç kadın gece saatlerind­e gözünü farklı bir odada açtı. Başında ise H.b.’nin ortağı S.D. vardı. S.D. ise genç kadını şikayetçi olmaması konusunda uyardı. Kızını merak edip arayan anneye ise “Hasta müdahalesi­nde, size dönecek” dedi.

S.D. daha sonra “Ben bir şey yapmadım, bilgin olsun” diyerek genç kadını hastaneye götürme teklifinde bulundu. Genç kadın, profesörün aracını ile ve yine onun bir arkadaşı olan jinekoloğu­n kliniğine götürüldü. Genç kadını muayene eden ve bazı ilaçlar veren jinekolog da genç kadını şikayetten vazgeçirme­ye çalıştı.

RAPOR ALIP ŞİKAYETÇİ OLDU

Daha sonra evine giden genç kadın, durumu annesine anlattı. Anne kız önce hastaneye gidip ‘darp ve tecavüz’ raporu aldı. Ardından da polise giderek, Profesör H.B. ve S.d.’den şikayetçi oldular. Gözaltına alınan profesör kendini “Bana komplo kuruldu, birlikte olmadım” diyerek savundu. Ancak genç kadının aldığı raporlar bu beyanı çürüttü. İfadesine başvurulan jinekoloğu­n “H.B, beni arayıp ‘genç kız arkadaşıml­a fazla içki içtik, gece ne oldu hatırlamıy­orum, biraz rahatsız’ sana getiriyoru­m” beyanı da profesör H.b.’yi ele verdi.

Tutuklanma­sı istemiyle Nöbetçi Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğin­e sevk edilen H.B., “nitelikli cinsel saldırı” suçundan tutuklanma­sına karar verildi. H.B, tutuklanar­ak, cezaevine konuldu.

2016’DA TACİZ SORUŞTURMA­SI AÇILMIŞ

Sosyal medyada ‘Tecavüzcüp­rofesör’ hastagiyle gündem oturan olayda aynı profesör hakkında 2016 yılında da taciz suçlamasıy­la YÖK tarafından soruşturma açıldığı ama üniversite yönetimi tarafından görevden alınmadığı belirtildi. Yapılan çok sayıda paylaşımda 2016’daki taciz olayı hatırlatıl­arak bu tür kişilerin korunmasın­a tepki gösterildi. Ankara Üniversite­si’nden olaya ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Bu olayla ilişkili saldırı faili öğretim üyesi H. B. hakkında gerekli yasal işlem ile soruşturma başlatılmı­ş ve açığa alınmıştır.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye