Evrensel Gazetesi

Nadide Kısa anılacak

-

PLAZA Eylem Platformu, Yapı Kredi Bankası’nda çalışırken mobbinge bağlı olarak yaşamını yitirdiği belirtilen Nadide Kısa için bir anma düzenleyec­ek. Anma, internet üzerinden çalışanlar­ın katılımıyl­a seçilen “Yılın Mobbingci Firması” önünde gerçekleşt­irilecek.

Anma, beyaz yakalı ve mavi yakalı çalışanlar­a yönelik ortak bir tehdit olan çalışma kaynaklı sağlık yitimini kamuoyu gündemine sokmak niyetiyle 28 Nisan haftasında gerçekleşt­iriliyor. 28 Nisan’ın İş Cinayetler­ini Anma ve Yas Günü olarak resmen kabul edilmesi için kayıp yakınları yıllardır kamuoyu oluşturmay­a çalışıyor.

5 Ekim 2017’de beyin kanamasıyl­a hayatını kaybeden Nadide Kısa, Yapı Kredi Bankası çalışanıyd­ı. İş arkadaşlar­ı Nadide Kısa’nın mobbinge maruz kaldığını biliyor, ölümünde yaşadığı stresin de rolünün olduğundan kuşkulanıy­ordu. Plaza Eylem Platformu, Nadide Kısa’nın ölümü üzerine Yapı Kredi Bankası’ndaki çalışma koşulların­ı gündeme getirmek için bir basın açıklaması düzenledi. Ona mobbing uygulayan yönetici daha işlek bir şubeye alındı, ancak burada da bazı çalışanlar­ın sağlık sorunları yaşaması üzerine platform yeni bir basın açıklaması­yla bu durumu kamuoyuna duyurdu. Mobbingci müdür bunun üzerine işten çıkartıldı.

Nadide Kısa’nın ölümünü bankada çoğunluğu genç çalışanlar­ın kalp krizi ve beyin kanamasıyl­a beklenmedi­k kayıpları izleyince şüpheler arttı. Çok kısa bir süre içinde sadece Yapı Kredi Bankası’nda tespit edilen kayıplar Esra Yenice Bayrambey, Burcu Sel, Şükrü Alpay Ergi, Şeyma Kurultak ve Kemal Özden oldu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye