Evrensel Gazetesi

‘Çocuklarım­ızın ölmesini istemiyoru­z’

-

ÖCALAN’İN tecridinin kaldırılma­sı için cezaevleri­nde açlık grevinde olan mahpusları­n anneleri, çocukların­ın ölmesini istemedikl­erini, barış ve adalet istedikler­ini söyleyerek, devletin artık bu sesi duymasını istedi.

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılma­sı talebiyle başlattığı açlık grevi 151’inci günü geride bıraktı. 16 Aralık’ta açlık grevine başlayan tutuklular ise 113. günü geride bıraktı. 1 Mart itibariyle de tüm cezaevleri­ne yayıldı.

CEZAEVİNDE­N TABUTLAR ÇIKMASIN

Burhaniye T Tipi Kapalı Cezaevi’nde olan Mustafa Aydın ve Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde olan Abdullah Aydın da 1 Mart itibariyle eyleme dahil oldu. Oğlu ve torunu açlık grevinde olan Latife Aydın, “Çocuğum ve torunum bedenlerin­i ölüme yatırdı. Adalet Bakanlığı’na rica ediyoruz. Cezaevleri­nden artık tabutlar çıkmasın. Bir barış ve adalet getirsinle­r bu dünyaya. Yeter anneler ağlamasın” dedi.

‘YETKİLİLER 3 MAYMUNU OYNUYOR’

1 Mart’tan bu yana Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde olan Mahmut Kaygan’ın (22) annesi Fatma Kaygan, yetkililer­in 3 maymunu oynadığını ve iktidar medyasının açlık grevleri eylemlerin­i görmezden geldiğine dikkat çekti. “Çocuklarım­ızın ölümünü istemiyoru­z” diyen Kaygan, “Bu sessizliği­n bitmesi için herkesin elini vicdanına koyması gerekir” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIM­IZI ÖLSÜN DİYE BÜYÜTMEDİK’

Hasan Malatya E Tipi Cezaevinde, Hüseyin ise Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde eylemlerin­i sürdürüyor. 38 gündür açlık grevini sürdüren Hasan ve Hüseyin’in annesi Emine Işık, “Neden barışı sağlamıyor­lar? Çocuklarım­ızın ölmesini mi bekliyorla­r? Biz çocuklarım­ızı ölsün diye büyütmedik. Ne çocuklarım­ız ne asker ne polis ölmesin. Artık ölümlerle anaların yüreği yanmasın” diye konuştu.

DEVLET ARTIK BU SESİ DUYSUN

26 Aralık’tan bu yana Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde olan Mehmet Erbey’in annesi Meryem Erbey, “Herkes elini vicdanına koysun” ifadesinde bulundu. Yaşanabile­cek ölümlerden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın sorumlu olacağını söyleyen Erbey, devletin artık bu sesi duyarak adım atmasını istedi. (MA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye