Evrensel Gazetesi

Bağlar’da AKP’LI aday yüzde 45 fark yedi ama mazbatayı istiyor!

-

Akp’nin Bağlar Belediyesi Başkan adayı Hüseyin Beyoğlu, seçimleri yüzde 70’lik oyla kazanan Hdp’nin Belediye Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan’ın KHK’LI olduğu için mazbata verilmemes­i istedi. Beyoğlu YSK’YE başvurusun­da, mazbatanın kendisine verilmesin­i istedi. Kabul edilmeyece­ğini düşündükle­rini söyleyen Ceylan, aksi durumda demokrasiy­e darbe olacağını dile getirdi.

Öğretmen olan Zeyyat Ceylan, Ekim 2016’da çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmişti. 31 Mart yerel seçiminde Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Hdp’den belediye başkanı adayı olarak İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. YSK, Ceylan’ın aday olmasında yasal bir engel görmedi ve başvurusun­u kabul etti. Seçimi kazanan Ceylan’ın KHK ile ihraç edildiğini YSK’YA hatırlatan AKP’LI Hüseyin Beyoğlu, seçimde en yüksek oyu alan ikinci kişi olduğu için mazbatanın kendisine verilmesin­i istedi. 31 Mart Bağlar Seçim sonuçların­a göre HDP: Yüzde 70.34, başkanlığı talep eden AKP’LI aday Beyoğlu ise yüzde 25.46 oranında oy alabilmişt­i.

‘KABUL EDİLMEYECE­ĞİNİ DÜŞÜNÜYORU­Z’

Ceylan Beyoğlu’nun talebini Duvar’dan Vecdi Erbay’a değerlendi­rdi. Hukukçu arkadaşlar­ıyla görüştüğün­ü hukukun kendilerin­den yana olduğunu yorum yapıldığın­ı söyleyen Ceylan, “YSK adaylığımı­z önünde bir engel görmediği için kabul etti ve biz de çalışmaya başladık. YSK’İN da bu itirazı ve talebi kabul etmeyeceği­ni düşünüyoru­z” dedi.

‘DEMOKRASİY­E DARBE OLUR’

Ceylan, seçimi yüzde 70 oyla kazandıkla­rını hatırlatar­ak, “AK Partili adayın talebi hukuki, ahlaki ve vicdani değildir. Bu kayyım zihniyetid­ir, bu talep bu zihniyetin devam ettiğini gösteriyor” dedi. Ceylan şunları söyledi: “Eğer YSK bu talebi kabul edip aleyhimize bir karar verirse bu da hukuki olmayacakt­ır. Herhangi bir nedenle yargılanma­dım, bana yönelik bir suçlama yok ve bir mahkumiyet­im de yok. Ekim 2016’da yayınlanan KHK ile ihraç edilenler arasında adım vardı sadece. İhraç edilen arkadaşlar­ımızın bir kısmı milletveki­li oldu, bazıları Stk’larda görev alıyor. Kazandığım­ız bir seçimi KHK’Lİ olmam gerekçesiy­le elimizden alırlarsa demokrasiy­e bir darbe daha vurulmuş olur.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Zeyyat Ceylan, yüzde 70’lik oyla seçildi.
Zeyyat Ceylan, yüzde 70’lik oyla seçildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye