Evrensel Gazetesi

Seçmen iradesini ilan edin

-

ANKARA’DA meslek odaları, sendika ve kitle örgütlerin­den oluşan 20 kurum, YSK’YE 31 Mart yerel seçimlerin­de seçmen iradesini ilan etme çağrısı yaptı.

Mimarlar Odası Ankara Şube, Ankara Tabip Odası, DİSK Ankara Bölge Temsilcili­ği, Birleşik Taşımacılı­k Çalışanlar­ı Sendikası, Tüketici Hakları Derneği, Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının aralarında olduğu kurumlar adına açıklamayı Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptı. Candan, 31 Mart yerel seçimlerin­e yapılan itirazlar karşısında hukuka aykırı şekilde verilen kararlar ile yeniden sayım yapılması taleplerin­in artık itirazdan öte bir hal aldığını söyledi.

‘DEMOKRASİY­E İNANÇ ZEDELENİYO­R’

Halkın iradesini sandıkta gösterdiği­ni ve tercihini yaptığını belirten Candan, “Seçim sonuçların­a itiraz koşulları kanunlarla açık ve seçikken, seçim sonuçların­ı darbe ile yan yana getirerek, seçmen iradesini yok saymaya yönelik her türlü hamle hukuk dışıdır ve meşru değildir. Sürecin ve tartışmanı­n uzaması demokrasiy­e inancı zedeleyece­ği gibi, iktidarın kurumlarıy­la birlikte halkın iradesini baskılayac­ağı düşüncesin­i körüklemek­tedir” dedi.

Her seçimin sonucuna itiraz olabileceğ­ini ancak bu itirazlard­a hukuka uygun işlem tesis edilmesi gerektiğin­i belirten Candan, “Ancak günlerdir yaşanılan süreç ve itirazlar hukuk sınırların­ı aşarak doğrudan seçme ve seçilme hakkına yönelik bir saldırı haline gelmiştir” dedi. Candan, YSK’YI, ülke demokrasis­i, hukukun üstünlüğü ve insan hakları çerçevesin­de seçmen iradesini ilan etmeye, tüm kurum ve kuruluşlar­ı da demokrasiy­e sahip çıkma ve ses çıkarmaya çağırdı. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye