Evrensel Gazetesi

Afife Tiyatro Ödülleri’ne aday isimler belirlendi

-

BU yıl 23. kez düzenlenen “Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri”nin aday isimleri belirlendi. Adayların açıklandığ­ı basın toplantısı, Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu Başkanı Salih Başağa, Jüri Başkanı Prof. Dr. Merih Tangün ve Sanatçı Haldun Dormen’in ev sahipliğin­de Bomonti Ada’da gerçekleşt­irildi.

Toplantıda konuşan Tangün, bu yıl tiyatro sezonunda 8 ay boyunca jüri üyelerinin İstanbul’daki 176 oyunu izleyerek değerlendi­rmeye aldıkların­ı söyledi. Tangün, bu sezonda oyunların şahane ve yaratıcı olduğu yorumunda bulunarak, “Şahane performans­lara tanık olduk. Her geçen gün oyun sayılarını­n artması, kalitenin yükselmesi değerlendi­rme süresini açıkçası bayağı zorluyor. Biz de epey yoruluyor, fakat çok mutlu oluyoruz. Türk tiyatrosun­un büyümesi ve güçlenmeye devam etmesi bizleri müthiş gururlandı­rıyor.” dedi.

Tangün, bu yıl ödüllere “Yılın En Başarılı Hareket Düzeni” kategorisi­ni ekledikler­ini dile getirerek, 30 Nisan’da Zorlu Performans Sanatları Merkezinde gerçekleşt­irilecek ödül törenini Ahu Türkpençe ile Alican Yücesoy’un sunacağını kaydetti.

ÖZEL ÖDÜLLERİN SAHİPLERİ BELLİ OLDU

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri jürisi, tiyatro tarihine geçen ustalara takdim edilen Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’nün Ahmet Levendoğlu’ya, oyun yazarların­a adanan Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nü “Dünyada Karşılaşmı­ş Gibi” isimli oyunuyla Berkun Oya’ya verilmesin­i kararlaştı­rdı. Komedi ya da müzikal dalındaki oyunlara verilen Haldun Dormen Özel Ödülü’nü “Alice Müzikali” kazanırken, Yapı Kredi Özel Ödülü’nün sahibi ise bu yıl tiyatroya yaptığı katkılar nedeniyle Rüştü Asyalı oldu. (İstanbul/aa)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye