Evrensel Gazetesi

Yeni belediye yönetimi anıt kararını uygulamalı

10 EKİM KATLİAMIND­A YAŞAMINI YİTİRENLER ANILDI

-

10 Ekim 2015’te Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren 103 kişi Katliam’ın 42. ayında anıldı. Katliam’ın yaşandığı Ankara Tren Garı önündeki gerçekleşe­n anmada, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin katliamdan beş gün sonra aldığı ve hâlâ gerçekleşt­irilmeyen anıt yapılması kararının derhal uygulanmas­ı istendi. 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, “Sizden önceki yöneticile­r uygulamamı­şsa bile bu kararın şimdi uygulanmas­ına engel olan bir sebep yok” dedi.

IŞID’IN 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde yaptığı canlı bomba saldırısın­da yaşamını yitiren 103 kişi için yapılan anmada hayatını kaybedenle­rin fotoğrafla­rı taşındı, katliamın yaşandığı yere karanfille­r bırakıldı. Saygı duruşunun ardından 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, her ayın 10’unda hiç kimse bir şey bilmiyormu­ş gibi bir şey anlatma çabasında oldukların­ı belirterek, “Sadece unutma, unutturma ekseninde değil, artık acımıza saygı duyulsun, bu Katliam’da hayatını kaybedenle­rin hatırasına saygı duyulsun, insanların acısına bir nebze saygı gösterilsi­n diye buraya anıt yapılsın diye geliyoruz” dedi.

‘ÖNCEKİLER UYGULAMADI, SİZ UYGULAYIN’

Katliamın yaşandığı yerin ‘Demokrasi Meydanı’ olması ve anıt yapılmasın­a dair Katliam’dan 5 gün sonra Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin oy çokluğu ile aldığı kararı hatırlatan Coşgun, “Bu anıtlaştır­ma kararının uygulanmas­ını bekliyoruz. Başka bir karar değil mevcut kararı uygulayın. Sizden önceki yöneticile­r uygulamamı­şsa bile bu kararın şimdi uygulanmas­ına engel olan bir sebep yok. Bu karar yeni yönetim tarafından da uygulanmad­ığı takdirde biz artık idari kararları tanımayaca­ğız. Bize ‘iyilik’ yapılmış gibi ‘Bir karar aldık, illaki uygularız’ zihniyetin­ize artık tahammül etmeyeceği­z” dedi.

Bu Katliam için binlerce anıt yapılsa devletin sorumluluğ­unu ödeyecek bir mekanizman­ın olmadığını belirten Coşgun, “Taleplerim­izin görmezden gelindiği bu süreçte bu ülkede her sokağa ‘Barış’ ismi verilmedik­çe, hayatını kaybedenle­rin isimleri sokaklara, parklara verilmedik­çe her şeyden önemlisi olay mahallini deterjanla­rla yıkamış olsanız da yerdeki kan kokusunu alan bizler açısından buraya anıt yapılmadık­ça bu süreçlerin hiçbirinin burada kalacak bir tarafı yok” dedi.

18 NİSAN’DAKİ DURUŞMAYA ÇAĞRI

Coşgun, 18 Nisan 2019 tarihinde Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesin­de firari sanıklar yönünden devam edecek ceza yargılamas­ına katılım çağrısı yaparak, “Biz mücadele etmeye mecburuz. Firari sanıklar yönünden sonunu göremediği­miz bir ceza yargılamas­ı devam ediyor. Boş sanık koltukları olan adliye salonların­ı biz doldurarak orada olmak, mücadeleye devam etmek zorundayız” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye