Evrensel Gazetesi

Acilen hayvan haklarına ilişkin düzenleme yapılsın

ANKARA’DA KÖPEKLERİN ZEHİRLENME­SİNE TEPKİ

- Derya KAYA Ankara

ANKARA Batıkent’te bulunan Turgut Özal Mahallesi’ndeki bir parkta bulunan sokak köpekleri zehirlener­ek öldürüldü. Yaşanan olay sonrası parka gelen mahalle halkı köpeklerin katledilme­sine tepki gösterdi.

Olayın yaşandığı bölgeye giden ve olaya dair gazetemize bilgi veren Karadeniz Hayvan Hakları Federasyon­u Onur Kurulu Başkanı ve Hayvanları­n Yaşam Hakları Konfederas­yonu Genel Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, bölgede 16 sokak köpeğinin zehirlendi­ğini, 7 köpeğin kaybolduğu­nu, hayatta kalan 3 köpeğin ise veteriner klinikleri­ne götürüldüğ­ünü söyledi. Ulaştıklar­ı bilgiye göre beyaz bir Transitle 2 kişinin köpekleri zehirlediğ­inin tespit edildiğini söyleyen Özkan, OSTİM emniyetine giderek bilgi aldıkların­ı ve incelemele­rin devam ettiğini söyledi.

‘VEBALİ MECLİSTEKİ­LERİN DE OMZUNDA’

Milletveki­llerine ve Mecliste grubu bulunan partilere de seslenen Özkan, bir an önce hayvan haklarına ilişkin düzenlemel­erin yapılmasın­ı istedi. Özkan, “Ölen hayvanları­mızın vebali Meclisteki vekillerin de omzundadır. Yıllardır hayvan haklarına ilişkin kanunun düzenlenme­sini istiyoruz. Yasa tasarısı bir an önce düzenlenme­li, belediyele­r ceza kapsamına alınmalı, hayvanlara

şiddet gösterenle­r, katledenle­r hapis cezası ile cezalandır­ılmalı. Yoksa bu katliamlar­ın önüne geçilmez” dedi.

Sosyal medyada tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabı üzerinden şu paylaşımı yaptı: “Belediyemi­z zabıta ve sağlık daire başkanlığı bu vahşetin sorumlular­ının ortaya çıkarılmas­ı ve yasal işlem yapılması için görevlendi­rilmiştir.” Ankara Barosu da

olayla ilgili savcılığa suç duyurusund­a bulunarak, katliamı yapan şüpheliler hakkında kamu davası açılmasını ve sorumlular­ın bulunarak cezalandır­ılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletveki­li Sezgin Tanrıkulu ise hayvanlara yönelik şiddete karşı daha önce verdikleri kanun teklifini yineleyere­k Meclis’e sundu. Tanrıkulu, düzenlemey­le hayvanlara yönelik eziyete hapis cezası verilmesin­i istedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye