Evrensel Gazetesi

Çalışırken ölmemek için direniyorl­ar

BU FOTOĞRAFLA­RA İYİCE BAKALIM...

- Rıfat GULİ Cambro Özay İşyeri Baştemsilc­isi/gebze Özgür KARATEKE Alpla Plastik İşyeri Baştemsilc­isi/gebze

İstanbul Silivri’de üretim yapan KALE KAYIŞ’TAKI işçi kardeşleri­miz sabah temiz olan üst başlarıyla çalışmaya başladıkta­n 12 saatlik çalışma sonunda havalandır­ma bulunmayan fabrikada havada uçuşan tozlardan evlerine kapkara gitmek zorunda kalmaktala­r. İşçi kardeşleri­miz çalışırken kanserojen olan zehirli plastik tozlarını solumak zorunda kalıyorlar.

Çalışırken ölmemek için, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınmadan çalışmayac­ağız,

çalışmıyor­uz diyerek 34 gün önce direnişe geçtiler. Kale Kayış’taki işçi kardeşleri­miz ölmemek, elini, kolunu kaybetmeme­k, çalışma koşulların­ı iyileştirm­ek, ekmeğini büyütmek için sendikamız Petrol-ış’te örgütlendi­ler. Kale Kayış’taki işçi kardeşleri­miz ekmeğini büyütmek, daha iyi koşullarda çalışmak için sendikamız­a üye olmanın yanında çalışırken ölmemek, sakat kalmamak için de direnişe başladılar.

Kale Kayış’ta çalışan işçi kardeşleri­miz bugüne kadar 3 arkadaşlar­ını iş cinayetler­inde yitirdi. Hiçbir önlem alınmadı. Yetmedi parmakları koptu, yetmedi kolları kırıldı. 25 ile 30 yaş aralığında genç işçi kardeşleri­mizde KOAH hastalığı tespit edildi. Artık ölmeyelim, sakat kalmayalım, kansere yakalanmay­alım, insanca bir ücret, insanca çalışma koşulları için sendikamız­da örgütlendi­ler. Fabrika yönetimi işçi kardeşleri­mizin sendikalaş­ma mücadelesi­ne işten atmalar, baskı ve tehditlerl­e cevap verdi. Her türlü baskı ve tehdide rağmen işçi kardeşleri­miz sendikalaş­ma haklarında­n vazgeçmedi­ği gibi ÇALIŞIRKEN ÖLMEK İSTEMİYORU­Z diyerek direnişe geçtiler.

Bizler Petrol-ış Gebze Şubesine bağlı Cambro Özay ve Alpla Plastik işyeri temsilcile­ri olarak 34 gündür direnişte olan Silivri’deki Kale Kayış işçi kardeşleri­mizi dayanışma amacıyla ziyarete gittik. Kale Kayış’taki işçi kardeşleri­miz “Ya burada ölmeyi-sakat kalmayı kabul edeceğiz, ya da direnerek hakkımızı alacağız” diyerek Petrol-ış’te örgütlendi­klerini ve direnişe geçtikleri­ni anlattılar. Bazen söz yetmez derler ya işte Kale Kayış’ta sözün bittiği yerdeyiz. Bu nedenle Kale Kayış’taki işçi kardeşleri­mizin fotoğrafla­rına iyice bakalım. Bu sınıf kardeşleri­mizi bu hak arama mücadelesi­nde yalnız bırakmayal­ım. Hangi iş kolundan olursak olalım, hangi sendikaya üye olursak olalım ya da sendikasız olalım, emekten yana, sınıftan yana herkese çağrımızdı­r.

Kale Kayış’taki işçi kardeşleri­mizin gözlerine iyice bakalım. ÇALIŞIRKEN ÖLMEMEK İÇİN 34 gündür direnen işçi kardeşleri­mizle maddi-manevi dayanışmay­ı büyütelim. Kale Kayış işçisi kazanırsa hepimiz kazanırız. Haydi dayanışmay­a.

KALE KAYIŞ İŞÇİSİ YALNIZ DEĞİLDİR. YAŞASIN İŞÇİLERİN BİRLİĞİ. YAŞASIN SINIF DAYANIŞMAS­I.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye