Evrensel Gazetesi

Benzin fiyatı 7 Tl’yi aştı eşelmobil tekrar devrede

-

GEÇTİĞİMİZ günlerde litre fiyatına 19 kuruş zam yapılan benzine 20 kuruş, motorin fiyatına ise 12 kuruş zam yapıldı. Tekrar devreye alınan eşelmobil sistemi sayesinde bu zamların bir kısmı pompa fiyatına, yani tüketiciye yansıtılma­dı.

Benzinde yapılan toplam 20 kuruş zammın 13 kuruşu, motorinde ise yapılan 12 kuruş artışın 6 kuruşu fiyatlara yansıyacak. Buna rağmen tüm Türkiye’de benzinin litre fiyatı 7 lirayı geçti.

ÖTV ALINMAMASI­NA RAĞMEN

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonla­rı İşveren Sendikası (EPGİS) Twitter hesabından yapılan açıklamada, “10 Nisan tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 7, motorinde 6 kuruş/litre fiyat artışı Ötv’den karşılandı­ğından pompa fiyatların­a yansımayac­aktır” bilgisi verildi.

Açıklamanı­n ardından Ankara’da ortalama 6.97 liradan satılan benzinin litre fiyatı 7.10 lira düzeyine çıktı. Benzinin litresi İstanbul’da 6.90 liradan 7.03 liraya, İzmir’de ise 6.95 liradan 7.08 liraya yükseldi.

2018 MAYISINDA UYGULANMIŞ­TI

Akaryakıt fiyatların­da 2018 mayıs ayı ortasında eşelmobil sistemine geçilmiş, özel tüketim vergisi (ÖTV) destekleri­yle zamlar fiyatlara yansıtılma­mıştı. ÖTV destekleri benzinde kasım ayı başında, motorinde kasım ayı sonunda, oto gazda ise aralık ayı başında sıfırlanmı­ştı.

Eşelmobil sisteminde bu yıl fiyat artışları pompaya yansıtılma­ya başlandı. Mart ortasından itibaren ise oto gazda bugün itibarıyla ise benzin ve motorinde eşelmobil yeniden uygulanmay­a alındı.

Benzin ve motorinde eşelmobil sisteminin 6.80 TL civarında devreye alınması öngörülüyo­rdu. (İSTANBUL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye