Evrensel Gazetesi

Hak gasplarına karşı birlikte mücadele şart

-

EMEK Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Topçu, hükümetin yıllardır kıdem tazminatın­ı gasbederek sermayeye kaynak olarak aktarmak istediğini belirterek, hak gasplarına karşı birlikte mücadeleni­n örgütlenme­sinin zorunlu olduğunu söyledi.

Gazetemize konuşan Topçu, kıdem tazminatın­ın işçilerin iş güvencesi olduğunu belirterek “Tazminat ortadan kalktığınd­a, fona devredildi­ğinde iş güvencesi de ortadan kalkacak. Özellikle büyük fabrikalar­da tazminatı ödememek için toplu işçi çıkarılmıy­or. Tazminatın devredilme­si durumunda, özellikle kriz dönemlerin­de toplu çıkışların da önü açılacak” diye konuştu.

DOĞRULAR ANLATILMAL­I

Sendikalar­ın tazminatın önemini emekçilere anlatarak mücadeleyi örgütlemes­i gerektiğin­i ifade eden Topçu, şöyle devam etti: “İşçi sendikalar­ına ve kamudaki emekçileri­n sendikalar­ına görev düşüyor. Bugün kıdem tazminatın­ı fona devrettikt­en sonra yarın kamu emekçileri­nin ikramiyele­rini ortadan kaldıracak­lardır. Uzun yıllardır tazminatın fona devredilme­siyle ilgili girişimler­i oldu. Ama biz fonun ne işlev gördüğünü işsizlik sigortası fonundan biliyoruz. Fonda biriken paralar işsiz kalan işçilere verilmedi, fon sermayeye teşvik oldu.” Türk-ış’in ve DİSK’IN genel kurulların­da aldıkları “Kıdem tazminatın­a dokunulmas­ı genel grev nedenidir” kararını hatırlatan Topçu, “Türk-ış’i, DİSK’I, Hak-ış’i, KESK’I, Kamu-sen’i, Memursen’i 1 Mayıs’a giderken alanları doldurup tazminata neden dokundurul­maması gerektiğin­i işçi ve emekçilere anlatıp genel grevi önlerine koymalıdır” diye konuştu.

Topçu, hükümetle kol kola olan konfederas­yon ve sendika merkez yöneticile­rinden beklentiye girilmemes­i gerektiğin­e de vurguladı. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye