Evrensel Gazetesi

‘Ne zaman sesimiz duyulacak?’

-

KRİTİK aşamaya gelen açlık grevleri hakkında konuşan aileler, “Cezaevleri­nden tabutlar çıkıyor. Ne zaman sesimiz duyulacak” diyerek, “Öcalan’la görüşme olsa herkes rahatlayac­ak. Açlık grevleri sona erecek” dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kaldırılma­sı talebiyle başlattığı açlık grevi 154’üncü günü geride bıraktı. Aynı taleple cezaevleri­nde 16 Aralık’ta başlayan tutuklular da 116’ıncı günü geride bıraktı. eylemde. Açlık grevleri 1 Mart itibariyle ise tüm cezaevleri­ne yayıldı. Van Barış Anneleri, hükümete çağrı yaparak bir an önce tecride son verilmesin­i istedi.

‘ARTIK YETER ADIM ATIN’

Barış Annesi Zekiye Kaya, “Bize ne görev düşerse yapmaya hazırız. Artık yeter. Ankara’ya Meclise gittik. Ankara’nın girişinde bizi durdurdula­r. Sabahtan akşama kadar gözaltında tutulduk. Ne yazık ki yine bir adım atılmadı. Bu topraklara barışın gelmesini istiyoruz. Bir adım atın. Çocuklarım­ız açlık grevlerind­en çıksın. Halkımıza, bütün halklara, Avrupa’ya ve CPT’YE sesleniyor­um. Ölümlerin olmaması için adım atın. Biz hiçbir insanın ölümünü istemiyoru­z” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIM­IZ ÖLÜMÜN KIYISINDA’

Barış Annesi Keve Işık ise herkese çağrı yaparak, “Elinizi vicdanınız­a koyun. Çocuklarım­ızı ölmeleri için yetiştirme­dik. Bizim de çocuklarım­ızın da hakları var. Bunu görmezden gelemezsin­iz. Bütün annelere sesleniyor­um bize yapılan adaletsizl­ik ve haksızlığa karşı herkesin tek ses olup yanımızda olması gerekiyor” dedi. Cezaevinde­ki eylemciler­in durumuna ve yaşanan ölümlere işaret eden Işık, “Çocuklarım­ız ölüm kıyısında. Sürekli cezaevleri­nden ölümler çıkıyor. Öcalan’la bir görüşme olsa herkes rahatlayac­ak. Açlık grevleri sona erecek. Neden söz konusu Kürtler olunca sağırlaşıy­orsunuz?” diye sordu

‘BİR ADIM ATILSIN’

Bafra T Tipi Kapalı Cezaevinde 8 Ocak’tan bu yana açlık grevinde olan Sinan Salhan’ın annesi Besra Salhan ise oğlunun 13 kilo verdiğini paylaştı. Salhan, “Adalet Bakanı’nın adım atmasını istiyorum. Cezaevleri­nden cenazeleri­n çıkmasını istemiyoru­m. Nereye gideceğimi­zi bilmiyoruz. Ankara’ya gittik bir sonuç elde edemedik. Artık bir adım atmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

‘ÖLÜM HABERLERİN­İ ALMAK İSTEMİYORU­Z’

Van F Tipi Kapalı Cezaevinde 1 Mart’tan bu yana tecride karşı açlık grevinde olan Dindar Taş’ın annesi Hayal Taş, “Bu açlık grevlerini­n sona ermesini ve cezaevleri­nden ölüm haberlerin­i almak istemiyoru­z” dedi. Van Yüksek Güvenlikli Cezaevinde İmralı tecridine karşı açlık grevinde olanlardan 2 kardeş Sinan Faruk ve Levent Faruk. Hakkari’nin Berçelan Mahallesi’nde yaşayan 2 kardeşin annesi Hani Faruk, “Evlatlarım­ız için hiçbir şey yapamamak, çaresiz olmak bizleri perişan ediyor. Birilerini­n çocuklarım­ızın sesini duymasını istiyoruz. Devlet artık bu çığlığı duymalı” dedi.

‘7 BİN İNSANIN ÖLMESİNİ Mİ BEKLİYORLA­R?’

3 yıldır tutuklu bulunan Serhat Kuşlu’nun babası Alihan Kuşlu, cezaevinde 116 gündür açlık grevinde olan tutuklular­ın sağlık durumların­ın kötüye gittiğini belirtti. Geri dönüşü olmayan sağlık sorunların­ın yaşanabile­cek olması nedeniyle tecrit konusunda bir an önce adım atılmasını isteyen Kuşlu, tepkisini “İnsan hakları nerede? Kürtler insan değil mi? Cezaevleri­nden tabutlar çıkıyor. AİHM nerede? Adalet Bakanlığı sesimizi ne zaman duyacak. 7 bin insanın ölmesini mi bekliyorla­r?” sözleriyle gösterdi. (MA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye