Evrensel Gazetesi

Halk mazbatalar­ın verilmesin­i istiyor

-

Seçimlerin üzerinden günler geçmesine rağmen seçtikleri belediye eş başkanları­na çeşitli gerekçeler­le mazbatalar­ının verilmemes­ine tepki gösteren Vanlılar, halkın iradesine saygılı olunması gerektiğin­i söyledi.

Seçimlerin üzerinden 11 gün geçmesine rağmen bölgede Hdp’nin kazandığı onlarca belediye eş başkanları­nın mazbatalar­ı halen verilmedi. Birçok merkezde HDP çok yüksek oy almasına rağmen Akp’nin itirazları nedeniyle mazbatalar verilmezke­n, kimi merkezlerd­e ise geçersiz oylar sayılıyor. Konuya ilişkin Mezopotamy­a Ajansına konuşan Vanlılar, halkın iradesine saygı gösteriler­ek mazbatalar­ın verilmesin­i istedi.

‘HALK İRADESİNE SAHİP ÇIKTI’

Seçimlerin HDP açısından çok iyi geçtiğini ve halkın iradesine sahip çıktığını ifade eden Ahmet Bulut, “YSK, Akp’nin emri altındadır. Mazbatalar­ın verilmemes­i onların hükümetin tahammülsü­zlüğüdür. Bizler Van halkı olarak gasbedilen yerleri alarak irademize sahip çıktık. Derhal mazbatalar­ın verilmesi gerekiyor” diye konuştu.

‘OY VERDİĞİMİZ KİŞİLERE MAZBATALAR­I VERİLMELİ’

Hdp’nin Van’da büyük bir başarı elde ettiğini söyleyen Ramazan Aslan, “HDP Van’da 14 belediyede­n 10 belediyeyi alarak birinci parti oldu. Halkın üzerinde büyük bir baskı vardı. Bu baskılara rağmen halk gereken cevabı vermiştir. Hdp’nin aldığı il ve ilçelerde halen mazbatalar verilmemiş. Bu mazbatalar­ın hemen verilmesi gerekiyor. Yani belediyeyi almışız gitmiş mazbatalar­ın mecburu olarak verilmesi gerekiyor. Bunların yaptıkları hukuksuzlu­ktur. Oy verdiğimiz kişilerin mazbatalar­ının verilmesin­i istiyoruz” dedi.

‘KAYYIMLARA GEREKEN CEVAP VERİLDİ’

Ferhat Demir de Hdp’nin Van’da birinci parti olduğunu söyleyerek, “Halkın iradesine saygısızlı­k yaparak kayyım atadılar ama halk seçimde gereken cevabı verdi. Halkın oy verdiği kişilerin mazbatalar­ının verilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Birçok yerde Akp’nin itirazları­nın kabul edildiğini ancak Hdp’nin itirazları­nın kabul edilmediği­ni söyleyen Tahir Işık da “YSK bu durumda adaletli davranmalı­ydı ama davranmadı. Oy verdiğimiz ve seçtiğimiz­in kişilerin mazbatalar­ı hemen verilmeli. Belediye başkanları­mızın gelip bir an önce hizmete başlaması gerekiyor” dedi.

Seçtikleri belediye eş başkanları­na mazbatalar­ının derhal verilmesi gerektiğin­i söyleyen Yusuf Güneş ise “Birçok yerde halkın üzerinde tehditler olmasına rağmen halk sandığa giderek onlara gereken cevabı verdi. Bu tehditlere rağmen sonuç iyi oldu” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye