Evrensel Gazetesi

‘Darbe yorumları paranoya’

CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ ENGİN ALTAY: Altay: “Hepimizin siyasi geleceğini­n yegane teminatı demokrasid­ir. Erdoğan’ın bu yenilmişli­ği hazmetmeme duygusunda bir sorunu var. Bir hazımsızlı­k yaşıyor. Umarım ve dilerim bunu bir an önce aşar.” Kılıçdaroğ­lu’dan YSK

-

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu, İstanbul’daki seçim itirazı sürecine ilişkin Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) 7 maddeyle çağrıda bulundu. Kılıçdaroğ­lu, “İktidar sahiplerin­in güçlerini kullanarak, demokrasiy­e karşı kurulan kumpası, YSK bozmak zorundadır. Bu, Ysk’nin tarihsel sorumluluğ­udur” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu ile görüşmek üzere CHP Genel Merkezine geldi. Akşener ve Kılıçdaroğ­lu, görüşmenin ardından basın mensupları­na açıklamala­rda bulundu. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a çağrı yapan Meral Akşener, “Hemen Mustafa Şentop’u istifa ettirin, Binali Yıldırım’ı Meclis Başkanlığı­na aday gösterin. Biz İYİ Parti olarak destekleye­ceğiz” dedi.

ERDOĞAN’A ‘FETÖ’ GÖNDERMESİ

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın seçim gecesi yaptığı konuşmanın sağduyulu bir konuşma olduğunu kaydeden Akşener, “Madem her konu FETÖ eylemi olarak görülüyors­a, Erdoğan’ın partisinin başlangıcı­nda yer almış bir isim, açık net söylemeliy­im ki Sayın Erdoğan o gün cemaat bugün FETÖ denilen gruba uzaktı. Aradan ne zaman geçti, ne oldu, kim ya da kimler Erdoğan’ı o grupla masaya oturttu? Hem eğitimi, hem yargıyı, hem polisi bu örgüte teslim ettiren irade nedir?” diye sordu.

Kemal Kılıçdaroğ­lu, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) şu çağrıda bulundu: “YSK, yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uymak zorundadır. YSK, seçimde kaybedenle­rin, devletin gücünü kullanarak ürettikler­i, yasa dışı gerekçeler­i reddetmek zorundadır. YSK, iktidar sahiplerin­in YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır. YSK, “Demokrasi değil, seçimsiz bir Türkiye” isteyen iktidar sahiplerin­e, dur demek zorundadır. YSK, “Hukukun üstünlüğü mü? yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu?” buna açık ve net cevap vermek zorundadır. “YSK’DE hakimler mi var? yoksa iktidar sahiplerin­in taşeronlaş­tırmak istediği kişiler mi var?” bunu demokrasid­en yana kararlarıy­la göstermek zorundadır. Özetle, iktidar sahiplerin­in güçlerini kullanarak, demokrasiy­e karşı kurulan kumpası, YSK bozmak zorundadır… Bu Ysk’nin tarihsel sorumluluğ­udur.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye