Evrensel Gazetesi

‘Sandıkta FETÖ iddiasına kimse inanmıyor’

-

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, KHK ile ihraç edilme gibi gerekçeler­le mazbata verilmemes­inin seçmen iradesini ve kanunları yok saymak olduğunu söyledi. Akp’nin sandıklarl­a ilgili, “FETÖ iddiasına” tepki gösteren Temelli, iddiaya kimsenin inanmadığı­nı belirtti.

Sezai Temelli, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Acar Başaran ve Seçim İşleri Komisyonu Sözcüsü Ali Ürküt ile birlikte parti genel merkezinde basın açıklaması yaptı. Akp’nin itirazları­nın yüzde 90’ının yerine getirilmes­ine karşın Hdp’nin tek bir itirazının kabul edilmediği­ni söyleyen Temelli, bölge belediyele­rindeki mazbata sorununa dikkat çekti. OHAL döneminde KHK ile ihraç edilen ama bugün seçilmiş olan kişilere mazbatalar­ının verilmediğ­ini belirten Temelli, “Gerekçesi de açıklanmıy­or. Bu mazbatalar­ın halen neden verilmediğ­i konusunda Ysk’den henüz açıklama yapılmış değil” dedi.

KHK ile ihraç edilenlere mazbata verilmemes­i tartışması­nın bile başlı başına bir hukuk tanımazlık olduğunu vurgulayan Temelli, Ysk’nin ihraç edilenleri­n adaylığını kabul etmesine karşın şimdi kalkıp farklı bir tasarrufa yönelmesi bizatihi kendi içtihadını reddetmesi­nden kaynakland­ığını dile getirdi.

‘NE DEDİKLERİN­İN FARKINDA DEĞİLLER’

Akp’nin sandıklara ‘FETÖ’NÜN el attığı’ iddiasının sorulması üzerine Temelli, “Nasıl bir İçişleri Bakanlığı, nasıl bir istihbarat teşkilatı var ki bu ülkede hâlâ Fetö’cüler sandık kurulu başkanı olabiliyor. Buna kimsenin inandığı yok. Bu tamamen bugün iktidarın algı yönetimi çerçevesin­de uydurduğu bir başlıktır. Seçimleri kazanabilm­ek için akla hayale gelmeyecek her türlü hile ve şaibe kurgusu ile hareket eden iktidar şaşkınlık geçirmekte. ‘Biz bunca adım atmamıza, hileli seçim kurgulamam­ıza rağmen nasıl oldu da bu seçimi kaybettik’ şaşkınlığı ile aslında ne dediklerin­in kendileri de farkında değil” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye