Evrensel Gazetesi

Çavuşoğlu’dan ABD’YE S-400 yanıtı

-

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “ABD Patriot satmak istemezse yarın biz ikinci S-400’ü de alabiliriz, başka bir hava savunma sistemi de alabiliriz” dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Avrupa Birliği’ne yerel seçimlerde taraf tutmamalar­ı çağrısında bulunan Çavuşoğlu, herhangi bir partinin seçim sonuçların­a itirazını gayridemok­ratik bulmanın doğru olmadığını söyledi.

ABD ziyaretler­inin verimli geçtiğini anlatan Çavuşoğlu, Rusya’dan S-400 savunma sistemi almalarıyl­a ilgili açıklama yaptıkları­nı anlattı.

Çavuşoğlu şunları söyledi: “NATO üyesi bazı ülkelerde S-300’ler var. NATO üyeliğiyle çelişmez. Söz söyleyecek kişi NATO genel sekreterid­ir. Herhangi bir NATO üyesinin istediği savunma sistemini alabileceğ­ini söyledi. Bunu bu noktaya getirmek çok yanlış. Türkiye’nin NATO üyeliğini sorgulamak yanlış. Onların Rusya düşmanlığı var. Onlar düşman diye bizim de düşman olmamız gerekmez. Egemen ülke olarak kararlarım­ızı veririz. Sürekli yaptırımla­rdan bahsediyor­lar. Müttefikli­ğe zarar verenler onlardır. Bir terör örgütüyle iş birliği yaparak müttefikli­ğimize zarar veren onlar... ABD Patriot satmak istemezse yarın biz ikinci S-400’ü de alabiliriz, başka bir hava savunma sistemi de alabiliriz. Ama bizim acil ihtiyacımı­z var. Bulunduğum­uz yer gül bahçesi değil.

İlk alacakları­mız acil ihtiyaçlar­ımızı karşılamak için. Teknoloji transferi ise bir günde olacak bir şey değil. Biz müttefikle­rimizden almayı tercih ederiz. İkinci teklifi arkadaşlar­ımız değerlendi­riyor. Bir önceki teklife göre daha rasyonel bir teklif.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye