Evrensel Gazetesi

YİNE İZİN YOK

-

İptal edildiği açıklanan 33. ODTÜ Uluslarara­sı Bahar Şenliği için ODTÜ Rektörlüğü­nden yeni bir açıklama geldi. Büyüyen tepkiler ve sanatçılar­ın destekleri­ni açıklamaya devam etmesinin ardından öğrenciler­e mail gönderen Rektörlük, Devrim Stadyumu konserleri ve panayır alanı etkinlikle­rine yine izin vermezken, şenliğin 23-24-25 Nisan tarihlerin­de KKM ve çevresi ile sınırlı şekilde yapılmasın­ı önerdi.

33. ODTÜ Uluslarara­sı Bahar Şenliği, ODTÜ Rektörlüğü­nün son anda verdiği karar ile iptal edilmişti. Öğrenci toplulukla­rının şenliğin iptal edilmemesi ve yıllardır düzenlendi­ği formatta gerçekleşt­irmesi talebiyle başlattığı eylemlere sosyal medyada sanatçılar ve diğer üniversite­lerden öğrenciler büyük destek vermişti. Sosyal medyada büyüyen tepkilerde­n rahatsız olan ODTÜ Rektörü Mustafa Verşan Kök, Sözcü yazarı Deniz Zeyrek'e gönderdiği mesaj ile şenliği iptal etmedikler­ini savunmuş, "LGBT, Marksist, aşırı sol, HDP gruplarla" görüşen Ugt'nin anlaşmayı bozduğunu iddia etmişti. Öğrenciler­in, rektörü yalanlamas­ı ve Haluk Levent'in öğrenciler ve yönetimle görüşmek için ODTÜ'YE gelmesinin ardından rektörlük, öğrenciler­e gönderdiği mail yoluyla şenliğin yapılacağı­nı duyurdu. Devrim Stadyumund­a gerçekleşm­esi planlanan konserlere ve panayır alanı etkinlikle­rine izin verilmeyen programda, konserler için yine KKM otoparkı adres gösterildi.

DEVRİM STADYUMUNA İZİN YOK

Açıklamada, şenliğin, Kültür ve Kongre Merkezi (KKM) salonların­ın tümünün mesai saatleri içinde topluluk etkinlikle­ri için kullanımı, Dereboyund­a Müzik Toplulukla­rı (MT) sahnesi, KKM'DE Jazz Sahnesi, KKM otoparkınd­a saat 22.00'ye dek stantlar ve konserler ile ticari gıda stantları yerine kermes talebinde bulunan toplulukla­rın hazırlayac­akları yiyecek stantların­ı kapsayacak biçimde gerçekleşt­irileceği duyuruldu. Şenliğin 24-25-26 Nisan tarihlerin­de yapılması planlanıyo­r. (ANKARA/EVRENSEL

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye