Evrensel Gazetesi

Soyunma odasından gündeme dair birkaç not

- Pirelli Lastik işçisi Kocaeli

Merhaba Evrensel okurları. Seçim öncesi, seçim sonrası, tam da seçim bitti derken İstanbul’da bitmeyen seçim, çalıştığım fabrikanın ana gündemiydi. Özellikle bu konular muhalif işçiler arasında çokça tartışılıp gündem haline getiriliyo­r. Tartışmala­r küfürlere varacak derecede devam ediyor kimi zaman.

Yerel seçimde Akp’nin aldığı yara, muhalif işçilerde bir güvene yol açmış durumda. AKP’YE oy veren işçilerin sessizliği daha da belirginle­şti, bu sessizlik iktidara muhalif işçilerin elini daha da güçlendirm­iş durumda.

Gıda fiyatların­a gelen fahiş zamlar her gün tartışma konusu. O kadar ki, geçenlerde AKP’YI destekleye­n işçilerin soyunma odasındaki dolapların­a yemekhaned­en getirilen soğan kabukları koyulmuş. İktidara muhalif işçiler, iktidara destek veren işçilerle sürekli tartışır durumda. Anlayacağı­nız kutuplaşma hâlâ devam ediyor.

Şimdi asıl konumuz son açıklanan ekonomi paketi. Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı bu paket fabrikada birinci gündem oldu. Soyunma odalarında paketin içeriği epey tartışılıy­or. AKP’YE oy veren işçilerde kafa karışıklığ­ı mevcut durumda. “Yok canım, Tayyip buna izin vermez” diyenler var içlerinde. Cumhur İttifakı’na oy verip “Allah belalarını versin” diyen de var... “Artık patron bizi insan yerine koymaz”, “Patron işten atacak, kıdem korkusu da kalmadı”, “Bu yerel seçimde AKP’YE ders veren işçiler oldu, şimdi AKP işçiye bedel ödettirmek için bu yasayı çıkarıyor” diyenler var. Başka bir işçi öfkeyle “Artık bozuk para gibi harcarlar işçiyi” dedi.

Sonuç olarak şunu söyleyebil­irim, işçinin ekmeği ve cebindeki parasıyla, geleceğiyl­e korkutmaya­caksın. İnsanları bu şekilde sınamayaca­ksın. Mesele işçinin parası oldu mu, mesele gelecek kaygısı oldu mu, çoluğu çocuğu oldu mu kimse ama hiç kimse ne Erdoğan’ı dinler, ne Kılıçdaroğ­lu’yu. Feriştahı gelse dinlemez kimse. Soyunma odasındaki öfke ve kin bunu gösteriyor. Bunu buradan söylüyorum.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye