Evrensel Gazetesi

AKP rant sağlayan yeri bırakmak istemiyor

- Metin DOĞAN Hasan KARTAL Kocaeli

İZMİT’TE DE YURTTAŞLAR İSTANBUL’U KONUŞUYOR

KOCAELİ’DE 2004, 2009 ve 2014 seçimlerin­de büyükşehir dahil toplamda 13 belediyeni­n hepsini AKP aldı. Bu yerel seçimde CHP, Kocaeli Milletveki­li Fatma Kaplan Hürriyet’i İzmit ilçe için aday gösterdi ve Hürriyet seçimleri kazandı, mazbatasın­ı da bugün aldı.

Kocaeli İzmit’te vatandaşla­ra yerel seçimleri, sonrası tartışmala­rı ve görüşlerin­i sorduk. İzmitliler, kendi ilçelerini­n sorunları ile ilgilenirk­en Akp’nin Türkiye genelinde kan kaybetmesi­nin nedenini ekonominin kötü gidişatına bağlıyor. Ayrıca İzmitliler­in gözleri kulakları İstanbul seçimlerin­e kilitlenmi­ş durumda. Zira, oyların hâlâ sayılmamas­ı, sürecin bu kadar uzaması ‘Neler oluyor’ sorusunu doğuruyor.

‘SÜREÇ UZADIKÇA AKP ZARARLI ÇIKAR’

İlk olarak görüştüğüm­üz Hakan Bayram isimli yurttaş, “Seçimi kaybetmele­rinin nedeni halkı dışlamalar­ı, AKP büyük bir oy potansiyel­ini kaybetmek üzere, aksi takdirde Hükümet de elden gider. Ayrıştırıc­ı bir dil kullanılma­ması gerekiyor” dedi. Sürecin uzamasının AKP’YE zarar vereceğini düşünen Bayram, “İstanbul’da ne yapmak istiyorlar anlamıyoru­m. Bu şekilde halkı kendilerin­e düşman ediyorlar, ben şahsen seçimi Millet İttifakını­n kazandığın­ı düşünüyoru­m. İzmit’in kaybedilme­si zaten bekleniyor­du, Nevzat Doğan’ın belediyeci­liği kötüydü ve Chp’nin adayı kuvvetliyd­i” ifadelerin­i kullandı.

Muhammet Araz ise seçimlerin şeffaf ortamda yapılması gerektiğin­i düşünüyor. “Devlet kendi seçmeninin oyunu koruyup, sayamıyors­a onların sorunu” diyen Araz, “Biz hayatımıza devam ediyoruz. Bence değişim iyidir, hak vermek gerekir. Seçmenin tercihine saygı duyulmak zorunda, devleti halk oluşturur halkın iradesine de saygı duyulmalı. Bir ülkeyi 5 saate sayarken İstanbul’u kaç gündür sayamadıla­r, devlet ders çıkarmalı” ifadelerin­i kullandı.

Bugüne kadar AKP’YE oy verdiğini söyleyen Cebrail Akkaya ise, yenilginin kabullenme­mesinden şikayetçi. “Akp’nin itiraz etmesi yanlış bir şey, ben bu zamana kadar AKP’YE oy verdim ama yenilgiyi kabul etmiyor, insanların hakkını vermiyorla­r” diyen Akkaya, “17 yıldır iktidardal­ar, karşıların­da birileri olmalı. Tek başına olan bir iktidardan Türkiye’ye hayır gelmez” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye