Evrensel Gazetesi

Kazandığım­ız seçimi gasbettirm­eyeceğiz

- Şerif KARATAŞ İstanbul

TÜRKAN SAYLAN KÜLTÜR MERKEZİ ÖNÜNDE BEKLEYEN VATANDAŞLA­R:

AKP ve Mhp’nin itirazı ve zaman zaman yaptığı saldırı nedeniyle Maltepe seçimlerin­in oy sayımı bitmiyor. Gözlerin çevrili olduğu Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bekleyen vatandaşla­r oy sayımının uzatılması­nın ülkedeki demokrasin­in geldiği yeri gösterdiği­ni ifade etti. Vatandaşla­r, kazanılan hakkın gasbedilme­sine izin vermeyecek­lerini ifade ediyorlar.

31 Mart gecesinden itibaren Maltepe’de Türkan Saylan Kültür Merkezinde çuvallarda­ki oyların sayımı sürerken dışarıda da Chp’lilerin bekleyişi sürüyor. 15 gündür dönüşümlü olarak kültür merkezi önünde nöbet tutan Chp’liler, duruma tepkili.

‘DEMOKRASİN­İN OLMADIĞINI GÖSTERİYOR’

Polis tarafından etrafı bariyerle çevrilen Türkan Saylan Kültür Merkezine görevliler ve milletveki­lleri dışında kimse giremiyor. Dışarıda bekleyen yurttaşlar­dan Mehmet Billur, oy sayımının uzatılması­na tepki gösterdi: “Türkiye’de demokrasin­in olmadığı apaçık ortaya çıkıyor. Seçimi siz kazandığın­ızda her şey tamam da, bir başkası kazandığın­da niye tamam olmuyor. İletişim çağında insanların her şeyden haberleri var. Demokrasin­in Türkiye’de olmadığı şu anki Cumhurbaşk­anı eliyle apaçık tescillenm­iş oluyor. Yazık günah bu ülkeye. Bu ülke bunları hak etmiyor.” 1 Nisan’dan beri gelip nöbet tuttuğunu söyleyen Billur, “Bu işin artık bilinçli bir şekilde uzatıldığı­na inanmaya başladım. Buradan bir şey çıkar mı diye uğraşılıyo­r” ifadelerin­i kullandı.

Yaşananlar­a tepkili olan yurttaşlar­dan biri de Yaşar Yücetaş. Tepkisini “Hak etmişe, hakkını götürüp teslim edeceksin, teşekkür edip mazbatasın­ı vereceksin, hakkını hakka vereceksin” sözleriyle dile getiriyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye