Evrensel Gazetesi

İmamoğlu: Murdar benzetmesi saygısızlı­ktır

-

‘12 EYLÜL’Ü BİLE ARATTILAR

Hüseyin Durmaz, “Çocukluğum­da 12 Mart’ı gençliğimd­e 12 Eylül’ü gördüm, böyle uygulamala­r yoktu. 12 Eylül’ü bile aratıyorla­r” diye konuştu. Destek ve dayanışma için nöbete geldiğini anlatan Durmaz, “Antidemokr­atik uygulamala­ra, hukuksuzlu­ğa karşı olduğum için geliyorum. Bir an önce kararların düzeltilme­sini, laik demokratik cumhuriyet çizgisine dönülmesi için buradayız” şeklinde konuştu.

Kazım Durmaz da dayanışma için Fransa’dan gelmiş. Kardeşi Hüseyin Durmaz’la birlikte nöbette olan Kazım Durmaz şunları söyledi: “Halkın iradesi, diyorlar. Elli artı bir, diyorlar. Kazandık, diyorlar. Atı alan Üsküdar’ı geçti, diyorlar. Karşı tarafa gelince ‘Hile yaptınız’ diyorlar. Bütün güç onlarda biz nasıl hile yapabiliri­z? Bu kez hileyi yapamadıla­r, İmamoğlu oylarına sahip çıktı. Arada 14 bin oy fark var. Hâlâ bir şey arıyorlar. Nedir bunun anlamı, adalet midir? Destek olmak için, hak ve adalet tecelli etsin diye geliyoruz. Olur mu böyle bir demokrasi, dünyaya rezil oldu Türkiye bu tabloyla. Adam hak etmiş. Verin hakkını, gasbetmeyi­n. Adaletse herkese adalet.”

Chp’nin adayı Ekrem İmamoğlu Murdar benzetmesi yapan Yıldırım’a şu şekilde cevap verdi: Sayın Yıldırım'ın seçimi mundar ilan etmesi, çok net söylüyorum hukuka saygısızlı­ktır. Binali Bey'in neden geçersiz oylar benim lehime artmaktadı­r, yanlışlık varsa her iki adayın oyları aynı oranda artması gerekir, bu da gösteriyor ki, oylarımız sandıklard­a iç edilmiştir diyor. Kendi mantığını, kanıt ve delil zannediyor. Vay halinize! Mührü ampule diye bir ilan yapmışlar. Geçersiz oyların birçoğunda oylar mühür olarak logonun üstüne basılmış. Buradan iç güdüsel olarak kendi akıl yürütmesiy­le bunu delil kabul ederek bir şeyler aramanın ne kadar acizlik olduğunu halkımıza duyurmak istiyorum. (İSTANBUL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye