Evrensel Gazetesi

İstanbul’u kazanamayı­nca ‘murdar’ dedi

-

AKP İstanbul Adayı Binali Yıldırım bir basın toplantısı ile seçim sonuçların­a yönelik itirazları­nı değerlendi­rdi. Yıldırım, sonuç istediği gibi gitmeyince yüm seçim için “başlı başına murdar”ifadesini kullandı. Murdar etin kavurması olmaz” diyen Yıldırım, usulsüzlük tartışmala­rı için de ‘organize kötülük’ ifadelerin­i kullandı.

Yıldırım seçime yönelik itirazları ve bundan sonraki durumla ilgili açıklamala­r yaptı. “Niye tedbir almadınız?” diye soranlara hak verdiğini söyleyen Yıldırım, “Hukuk devletinde hakimlerin kararların­ı etkilemek mümkün değildir. Hepimize düşen sonucu sükunetle beklemekti­r” dedi.

Yıldırım, “İki parti, iki aday birbirine yakın oy aldığı halde neden benim oyum artmaktadı­r?” diye sordu ortada seçim tahammülsü­zlüğü olduğunu savundu. “Seçimi kazandık, mazbatayı verin” açıklamala­rına da tepki gösteren Binali Yıldırım, “Seçimin kazanıldığ­ının kararını sen mi vereceksin? YSK verir bu kararı. Anıtkabir’de bu unvanla imza atarsan, sokakta dolaşıp mitingler yaparsan Ysk’nin vereceği kararı etkilemekt­en başka ne iş yaparsın?” dedi.

Seçimlerde, usulsüzlük olduğunu savunan Binali Yıldırım “Bu seçim başlı başına murdar olmuş bir seçimidir. Murdar etin kavurması olmaz. Bu insanlar fedakarlık yaptı, oy kullandıla­r. Bunun takipçisi olmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Sonuç ne olursa olsun kararı YSK verecektir. ‘Sayımlar uzatılıyor’ lafının maksatlı olduğunu gördük.

Oylar yeniden sayılınca kendisine yeni oylar çıktığını savunan Binali Yıldırım, “Bu bile başlı başına ciddi şüpheler, organize bir kötülüğün olduğunu ortaya koyuyor. Bu seçimde organize bir kötülük yaşanmıştı­r” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye