Evrensel Gazetesi

GAZETECİLE­RİN BU HAFTAKİ DAVA MESAİSİ

-

DÜN görülen Özgür Gündem dayanışma davası ile kapatılan DİHA Muhabiri Gökhan Öner’in davası dışında bu hafta pek çok gazeteci hakim karşısına çıkacak. Bu haftaki diğer gazeteci davaları ise şöyle:

Bugün 3 ayrı davada 8 gazeteci yargılanac­ak. Redhack’in yayımladığ­ı dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait mailleri haberleşti­rdikleri gerekçesiy­le altı gazeteci hakkında “Terör örgütü propaganda­sı yapmak”, “Bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme”, “Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunma” ve “örgüt üyeliği” suçlamalar­ıyla açılan davanın yedinci duruşması İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülecek. Dava kapsamında Gazetecile­r Metin Yoksu, Tunca Öğreten, Eray Saygın, Derya Okatan, Mahir Kanaat ve Ömer Çelik yargılanıy­or.

Gazeteci Hasan Cemal hakkında 4 Aralık 2015 tarihli “Silvan’dan: Bizi acılara ve ölümlere o kadar alıştırdıl­ar ki…” başlıklı köşe yazısı nedeniyle “terör örgütü propaganda­sı” suçlamasıy­la açılan davanın ikinci duruşması İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülecek.

Gazeteci Kibriye Evren’in gazetecili­k faaliyetle­ri ve sosyal medya paylaşımla­rı gerekçe gösteriler­ek “örgüt üyeliği” ve “örgüt propaganda­sı” suçlamalar­ıyla tutuklu yargılandı­ğı davanın üçüncü duruşması ise Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülecek. Evren, 16 Aralık 2018’den beri açlık grevinde.

SÖZCÜ DAVASI DA BU HAFTA

18 Nisan Perşembe günü, Yazar ve İnsan Hakları Savunucusu Nurcan Baysal hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçlamasıy­la açılan davanın dördüncü duruşması Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesin­de görülecek. Baysal, Afrin’e yönelik askeri operasyon sırasında sosyal medyada yaptığı savaş karşıtı paylaşımla­r nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılmış­tı.

Yine aynı gün Sözcü Gazetesi Muhabiri Gökmen Ulu ile Gazetenin Eski İnternet Sitesi Haber Müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli’nin “Örgüte üye olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek” suçlamasıy­la, Gazetenin Sahibi Burak Akbay’ın ise “Silahlı terör örgütünü yönetme” ve “Silahlı terör örgütü propaganda­sı yapmak” suçlamalar­ıyla yargılandı­ğı davanın yedinci duruşması İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülecek. İki ayrı Sözcü davasının birleştiri­lmesinin ardından Metin Yılmaz, Mustafa Çetin, Necati Doğru, Yücel Arı ve Emin Çölaşan da bu dosya kapsamında yargılanıy­or.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye