Evrensel Gazetesi

ÇGD 2018 yılının başarılı gazetecile­ri ödüllerini açıkladı

-

ÇAĞDAŞ Gazetecile­r Derneği (ÇGD) 2018 yılının başarılı gazetecile­ri ödüllerini­n sahiplerin­i açıkladı. İzzet Kezer Fotoğraf Ödülü Tamer Arda Erşin’in gazetemizd­e yayımlanan ve 14 Haziran seçimlerin­in ardından yemin töreninde Hava Kuvvetleri Komutanı ile Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın torununun kafa tokuşturma­sını gösteren fotoğrafa verildi.

Haber Ödülü, “Türkiye’nin Utanç Listesi” haberiyle Hürriyet Gazetesi Muhabiri Dinçer Gökçe’ye, Uğur Mumcu Araştırmac­ı Gazetecili­k Ödülü ise “Geliyorum diyen facianın belgesi”, “TCDD raporları bakanı yalanladı!” haberleriy­le Cumhuriyet Muhabiri Alican Uludağ’a, Rafet Genç Haber Ödülü de “Bitmeyen rant projeleri”, “SGK’Yİ batırdılar”, “Peki bunlar da mı ekonomik saldırı” ve “Kayırmanın soyağacı” haberiyle Birgün Muhabiri Nurcan Gökdemir’e verildi.

Mustafa Ekmekçi Haber Ödülü’nün sahibi eğitimde laiklik karşıtı politikala­rı teşhir eden “Sarıklı cüppeli ders”, “Bakanlığın tarikat itirafı” haberleri için Cumhuriyet Muhabiri Ozan Çepni oldu.

Behzat Miser Kent Haber Ödülü Habertürk Muhabiri Öznur Karslı’ya, Röportaj Ödülü “Direnenler” röportajla­rı nedeniyle Cumhuriyet gazetesind­en Ataol Behramoğlu, Hilal Köse ve Vedat Arık’a verildi.

Karikatür Ödülü Ahmet Aykanat, Televizyon Haber Ödülü Fox Ana Haber’den Damla Yıldız Söken, Ayhan Dursun, Ömür Dikme’ye, Televizyon Program Ödülü Halk Tv’de Medya Mahallesi’ni sunan Ayşenur Arslan’a, Radyo Program Ödülü Kafa Radyo’dan Nihat Sırdar ve Güçlü Mete’ye, Yerel Medya Ödülü Batman Çağdaş Gazetesi Muhabirler­i Barış Arslan ve Reşat Yiğiz’e Dayanışma Ödülü ise Cargıll İşçileri’ne gitti. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye