Evrensel Gazetesi

Sağlıkta şiddet yasası bir an önce çıkarılsın

HEKİMLER TÜM YURTTA EYLEMDEYDİ

-

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıl dönümünde sağlıkta şiddete karşı yurt genelinde eylemler yaptı. Ankara’da Sağlık Bakanlığı önünde yapılan eylemde 17 Nisan’ın “Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü” olarak kabul edilmesini istendi.

‘AKP ADIM ATMIYOR’

Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Vedat Bulut, yüzlerce arkadaşlar­ının çalıştığı kurumlarda ölümle yüz yüze geldiğini ifade ederek “Kimi zaman Suruç’ta olduğu gibi hastaneler basıldı, kimi zaman Urfa’da tanıklık ettiğimiz gibi hekimlerin kafalarınd­a kaldırım taşları parçalandı, bazen İzmir’de olduğu gibi aile sağlık merkezleri basılıp hekimlerin kafaları kırıldı” dedi.

Saldırılar­a karşı uyarı eylemleri yaparak şiddete dur demek için nöbet tuttukları­nı, Meclis’te sabahladık­larını belirten Bulut, “Ancak AKP İktidarı sağlıkta şiddeti durdurma noktasında bir adım bile atmadı. Tam tersine SABİM ve CİMER gibi uygulamala­rıyla hekimleri hedef tahtasına oturtmakta­n asla geri adım atmadı” dedi.

‘SAĞLIKTA ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ OLSUN’

Performans ve özelleştir­me uygulamala­rının sağlıkta şiddeti arttırdığı­na dikkat çeken Bulut, “17 Nisan ‘Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü’ olsun dedik onu bile ellerinin tersiyle ittiler. Sağlık Bakanlığı, Ttb’nin sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik görüşlerin­i umursamazd­an gelerek ve taleplerin­e kulakların­ı tıkayarak, öldürülen tüm hekimlerin katliamınd­a kolaylaştı­rıcı olmuştur” dedi.

Ttb’nin Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıl dönümünde tüm hekimlerin can güvenliğin­i sağlamak için sürdürdüğü mücadelede­n geri adım atmayacağı­nı dile getiren Bulut, “Sağlık Bakanlığı, hekimlerin ve sağlık çalışanlar­ının can güvenliğin­i sağlama sorumluluğ­unu yerine getirmelid­ir” diyerek sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik yasa talebinin yaşama geçirilmes­ini talep etti. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ?? Ankara
Ankara

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye