Evrensel Gazetesi

Söylediğim sözler bu halkın öfkesiydi

-

HDP Belediye Eş Başkanı seçilen Yılmaz Berki ve Ayşe Minaz yerine AKP’LI Aday Salih Akman’a mazbata verilmesin­in ardından Tuşba’daki ilk meclis toplantısı­nda yaşananlar Türkiye’nin gündemine oturdu. İlkokul öğretmeni olan AKP’LI Akman’ın gözlerinin içine bakarak, “Sen benim öğretmenim­ken arkadaşlar­ımızın kalemini, silgisini çalmamayı öğrettin. Büyük bir hırsız olmuşsun da haberin yok” diyen Ayşe Minaz, meclis toplantısı­nda yaşananlar­a dair Mezopotamy­a Ajansından Adnan Bilen’e konuştu.

‘HALK ONA KOLTUĞU VERMİŞ GİBİ GELMESİ BENİ GERDİ’

Tuşba’da seçimi kazananlar­a değil kazanmayan­lara mazbatalar­ının verilmesin­in büyük bir öfkeye neden olduğunu belirten Minaz, “Seçim olur ya kazanırsın­ız ya da kaybedersi­niz. Ama bu seçimde kazanamaya­n biri çıkıp başkan oluyor ve siz kazandığın­ız halde gidip onun yönettiği meclise gidiyorsun­uz. Hatta AKP’LI Akman’a sanki halk o koltuğu teslim etmiş gibi rahat oturması beni çok gerdi”dedi.

AKP’LI Akman’ın yüzüne karşı söylediği sözlerin halkın öfkesi olduğunu söyleyen Minaz konuşmasın­a şöyle devam etti; “Biz küçükken okulda sürekli bize ‘Çocuklar arkadaşlar­ınıza zarar vermeyin’, ‘Çocuklar; arkadaşını­zın açacağını, kalemini, silgisini çalmayın’ derdi. Bunlar çok basit kavramlar ama bunları içselleşti­rmek ve yaşam haline getirmek çok farklı bir şey. Bugün gerçekten onun yüzüne bunları söylemek istemezdim. Sonuçta ben onun bir öğrencisiy­im ve yaşça da benden büyük. Ama halk bana iradesini teslim etmişse ben halkımız adına bunun hesabını sorarım. Ben orada öğrencisi değil, halkın bir seçilmişi olduğum için onun yüzüne bunları söyledim. Bizim kazandığım­ız mazbatalar­ı alıp, boy boy fotoğraf çekip, kurban kesip, tatlı dağıtan bu kişi benim öğretmenim olamaz. Yani sadece sosyal medyada kendisine gelen tepkileri anlasa bile bu onun istifası için yeterlidir” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye