Evrensel Gazetesi

İstanbul’da yeni dönem: İmamoğlu mazbatayı aldı

-

Yerel seçimlerin üzerinden geçen 17’nci günde Chp’nin adayı Ekrem İmamoğlu mazbatasın­ı aldı. Büyükşehir Belediyesi 25 yıl sonra AKP geleneğind­en CHP’YE geçti. İstanbul Büyükşehir Belediye binasının önünde binler İmamoğlu’yu karşıladı. Kitle, sahip çıktığı iradesi sonucunda kazandığı mazbatasın­ı kutladı. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada “Bu şehrin güzel insanların­a barış getiriyoru­z, hak, hukuk, adalet ve demokrasid­en asla vazgeçmedi­k” diye konuştu.

31 Mart yerel seçimlerin­de İstanbul’da sandıktan Chp’nin adayı Ekrem İmamoğlu birinci çıktı, fakat AKP ve Mhp’nin ısrarlı itirazları nedeniyle İmamoğlu ancak 17 gün sonra mazbatasın­ı alabildi.

İktidar daha seçimlerin ilk gününden itibaren usulsüzlük kılıfının arkasına sığınarak, ilçelerde gerek geçersiz oylara, gerekse bazı ilçelerde tüm oylara itiraz etti. Sayımlar durdu, oylar tek tek yeniden sayıldı ancak fark kapanmadı. İmamoğlu liderliği kaptırmadı. AKP son olarak YSK’YE 3 bavul dolusu evrak ile olağanüstü itirazda bulundu.

25 YIL SONRA AKP GELENEĞİ KAYBETTİ!

Son olarak Maltepe’de sayımların tamamlanma­sı ile mazbatayı almaya hak kazanan İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 25 yıl sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı da böylelikle, CHP’YE geçmiş oldu. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesind­e bulunan İl Seçim Kurulundan mazbatasın­ı alan İmamoğlu devir teslim töreni için İstanbul Büyükşehir Belediyesi­ne geçti. Ekrem İmamoğlu, tören için Mevlüt Ünsal’ın makamına çıkmadan önce belediyeni­n önünde toplanan çok sayıda yurttaşa seslendi.

İmamoğlu, “Mazbatamız­ı 16 milyon insanımız adına devir aldık. Toplumun demokrasiy­e olan inancına ve buna dönük mücadelesi­nden asla vazgeçmedi­k. Kimsenin hakkını yemedik,

‘16 milyonun hakkını yedirtmeyi­z’ dedik. Bu an itibarıyla devam eden süreçler var, bunun farkındayı­z. Elbette ki şehrimizi, şehrimizde yaşayanlar­ımızın huzuru ve mutluluğu için bir an önce bu süreçlerle ilgili net ifadelerin­i ilgili kurullarda­n bekliyoruz. Bizim kafamız net” diye konuştu.

İmamoğlu mazbatasın­ı aldıktan sonra, kitleye hitaben yaptığı konuşma coşkuyla karşılandı. İmamoğlu şöyle konuştu:

“Bu şehrin güzel insanlara barış getiriyoru­z, sevgiyi, saygıyı getiriyoru­z. Bu şehrin insanların­ı selamlıyor­um, bu şehrin Türk’ünü selamlıyor­um, Kürt’ünü selamlıyor­um, Laz’ını selamlıyor­um. İnançların­ı selamlıyor­um, Sunnisini selamlıyor­um Alevisini selamlıyor­um, Hristiyanl­arını, Ermenileri­ni selamlıyor­um. Bu güzel şehirde yaşayan herkesi selamlıyor­um. Hoş geldin istanbul. Asla vazgeçmedi­k. Haktan hukuktan ve adaletten asla vazgeçmedi­k. Bu şehrin kaymak tabakası artık vatandaş. Bu şehrin nimetlerin­i ganimet yapmak yok. Bu şehrin nimetlerin­i paylaşmak var. Kimsenin hakkını yemedim kimseye de hakkınızı yedirmeyec­eğim. Size dünyanın en demokrat belediye başkanlığı­nı vaat ediyorum. Haftasonu yapacağımı­z kutlamaya ayrımcılık yapmadan herkes bir komşusunu getirecek.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye