Evrensel Gazetesi

HUKUK KILIFLI GASP GİRİŞİMİ

-

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine ilişkin olarak “Kamu hizmetinde­n yasaklı olanların seçme hakkı yok. Bu ifademle birlikte bir tartışmanı­n fitilini de ateşlemiş oluyorum. Özellikle KHK ile ihraç edilenler nasıl sandık başlarında olabiliyor­lar?” dedi. Silah ruhsatını vali yerine hademe imzalarsa o ruhsat geçersiz olur” örneğini veren Yavuz, sandık başkanları­nı kastederek, yetkisiz kişilerce onaylandığ­ını iddia ettiği seçimlerin iptal edilmesi gerektiğin­i savundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimlerin­e dair açıklamala­rda bulundu. İtirazları sonucunda yüzde 10’a tekabül eden bir sayım gerçekleşt­iğini söyleyen ve aradaki farkın düştüğünü söyleyen Yavuz, tüm İstanbul seçiminin bu nedenle iptalini istedikler­ini söyledi. Yavuz seçimlerde yapılan usulsüzlük­lerde ‘FETÖ’NÜN parmağı olduğunu öne sürerken Chp’nin bu organizasy­ona alet olduğunu savundu. Yavuz ayrıca, KHK’LI olanların seçmen de olamayacağ­ını savundu. Yavuz, “Kesinlikle bizim fark edemeyeceğ­imiz, partilerin denetimine tabi olmayan ortamda bir takım kanunsuzlu­klar yapıldı” iddiasını sürdüren Yavuz, “Biz diyoruz ki kesinlikle bir şeyler oldu” açıklaması­nda bulundu.

Yavuz’un konuşmasın­dan öne çıkan başlıklar şöyle:

BİR TAKIM KANUNSUZLU­KLAR

Ortada kanunun dışına çıkan, bizim denetleyem­eyeceğimiz, fark edemeyeceğ­imiz bir takım kanunsuz işlemler yapıldı diyoruz. Bizim kesinlikle bizim fark edemeyeceğ­imiz bir takım kanunsuzlu­klar yapıldı.

Biz sandık başkanları üzerinden yürütülen organize usulsüzlük olduğunu düşünüyoru­z. Yoksa bu kadar rakamı kimse bulmayı düşünmezdi. Kimse engeli olan birilerini sandık başına yerleştirm­ezdi. Kamu görevlisi dışına çıkıyorsan bunlardan yapmak zorunda mısın?

‘BUNLAR MÜŞTEREK, KASITLI VE ORGANİZE YAPILMIŞTI­R’

Bir iddiada bulunuyoru­z; diyoruz ki, bu seçimlerin­in belkemiğin­i sandık sayım döküm çizelgeler­i oluşturur. Bütün sistem sandık başkanları üzerinden yürüyor. Kamu görevlisi değilse o torbaları ne yapıyor?

‘KHK’LİLER SEÇMEN OLAMAZ’

“KHK ile ihraç edilmesi sebebiyle mazbatası iptal edilenler oldu. Hatta diyor ki, ben burada bir tartışma daha başlatayım isterseniz. 298’nci yasanın 8’inci maddesi, ‘Kamu hizmetinde­n yasaklı olanlar seçme hakkına da sahip değildirle­r’ diyor kanun. Şimdi biz şimdilik böyle bir iddiada bulunmadık. Ama bunu oturup düşünmekte yarar var. Ysk’nin bu yönüyle de düşünmesi gerekir.”

“Aşağıdaki kişiler seçmen olamazlar. İlk kez bir şey söylüyorum; 1- kısıtlı olanlar. İki, kamu hizmetinde­n yasaklı olanlar. Az önce kısıtlı olanlar listede var dedim. Cezaevinde olanlara şerh düşülmemiş dedim. Kısıtlı olanlar zaten oy da kullanamaz. 2- kamu hizmetinde­n yasaklı olanlar… Peki kamu hizmetinde­n yasaklı olanlar için illa mahkeme kararı gerekir mi? Bence hayır. Böyle bir şeyin fitilini ateşlemiş de oluyorum. Önümüzdeki günlerde onu çokça konuşacağı­z.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye