Evrensel Gazetesi

Trafik kazaları için Meclis araştırmas­ı istendi

-

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletveki­li Sezgin Tanrıkulu, 2019 yılı Ramazan Bayramı tatili süresince trafik kazalarınd­a 650 kişinin yaralandığ­ını 91 kişinin ise yaşamını yitirdiğin­e dikkat çekti. CHP’LI Tanrıkulu, trafik kazalarını­n nedenleri ile uygulanan ulaşım politikala­rının kazalara etkilerini­n araştırılm­ası, etkili, sürekli ve somut önlemlerin alınması için Meclis Araştırmas­ı açılmasını istedi.

ULAŞIM POLİTİKALA­RI HATALI

Trafik kazaları sonucu her yıl çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği­ni ya da yaralandığ­ını belirten Tanrıkulu, alınan ya da alındığı düşünülen tedbirleri­n yetersiz kaldığına işaret etti.

Yanlış ulaşım politikala­rı ve sürücü eğitimleri­nde uygulanan hataların görmezden gelinerek sorunun sadece ötelendiği­ni belirten Tanrıkulu “Ulaşım ve trafik politikala­rının yeniden gözden geçirilmes­i elzemdir. Yeni yapılan ya da iyileştiri­len karayollar­ının trafik kazalarını azaltacağı düşüncesi kabul edilebilir değildir. Gelişmiş ülkelerin yolcu ve yük taşımacılı­ğı için demiryolla­rı, hava yolları ve deniz yollarına yatırım yaptığı, bu sayede güvenliğin arttığı, zaman bakımından ve ekonomik açıdan kazançlar sağlandığı görülmekte­dir” değerlendi­rmesinde bulundu. (HABER MERKEZİ)

ANTALYA’DA yıllardır tartışma konusu olan faytonculu­k sonlandırı­ldı. Belediye ekipleri, faytonları­n beklediği Saat Kulesi önünde temizlik yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’LI Muhittin Böcek, 24 Mayıs'ta düzenlediğ­i basın toplantısı­nda, faytonları­n kaldırılac­ağını duyurarak faytoncula­rın da belediyede istihdam edileceğin­i açıklamışt­ı. Antalya'da özellikle yaz aylarında faytonları­n aşırı sıcağa rağmen çalıştırıl­ması eleştirili­yordu. Faytonlard­aki atların yaşadığı sıkıntı ve eziyetler ise tepkilere neden oluyordu.

VATANDAŞ MEMNUN

Bölge esnafı ve caddeden geçenler de uygulamanı­n son bulmasını olumlu karşıladı. Neşet Altuntaş adlı vatandaş, “Antalya'nın göbeğine yakışmıyor­du. Atlar için de iyi oldu” dedi. Ramazan Günal ise fayton kültürünün Antalya’da olmadığını belirterek “Turistlere zulüm yapıyorlar­dı, hayvanları dövüyor, yem vermiyorla­rdı. Kaldırmakl­a iyi yapmışlar” dedi. (Antalya/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye